2η χρονιά η «Ευγενία ντε Φρανβάλ» του Μαρκήσιου ντε Σάντ στον πολυχώρο Vault

2η χρονιά στον Πολυχώρο Vault

Από το Σάββατο 13 Οκτωβρίου και κάθε Σάββατο στις 18:30 και Κυριακή στις 21:15, έως την Κυριακή 4 Νοεμβρίου και όλες τις Τετάρτες του Νοέμβρη στις 18:30 για 12 μόνο παραστάσεις.

Η Ευγενία ντε Φρανβάλ, του Μαρκήσιου ντε Σαντ, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την άνοιξη του 2018 στον πολυχώρο Vault σε θεατρική διασκευή, σκηνοθεσία και ερμηνεία των Δημήτρη Κάτση, Αλέξανδρου Μητρόπουλου, Μαρίας Μπακέα και Μαργαρίτας Παπαντώνη.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το έργο είναι βασισμένο στην ομότιτλη νουβέλα που γράφτηκε το 1788 και εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1800 ως μέρος της συλλογής “Τα Εγκλήματα του Έρωτα, νουβέλες ηρωικές και τραγικές”. Η συγγραφή του έργου ολοκληρώθηκε από τον Ντε Σαντ σε έξι ημέρες, ενώ βρισκόταν στη φυλακή.

Υπόθεση: Η ιστορία της Ευγενίας και του πατέρα της, Μεσιέ ντε Φρανβάλ, ο οποίος αναλαμβάνοντας αποκλειστικά την εκπαίδευσή της, τη διαπαιδαγωγεί με απόλυτη ελευθεριότητα, ελλείψει ηθικών και θρησκευτικών αξιών, οδηγώντας την ως τη σύναψη αιμομικτικής σχέσης μεταξύ τους. Όταν οι υποψίες της γυναίκας του, Μαντάμ ντε Φρανβάλ, επιβεβαιώνονται, η ίδια απελπισμένη απευθύνεται για βοήθεια στη μητέρα της και τον πνευματικό καθοδηγητή τους. Οι προσπάθειές τους να συνετίσουν το ανήθικο ζευγάρι έχουν ως αποτέλεσμα την έναρξη μιας διαμάχης, που μοιραία οδηγεί τους ήρωες σε τραγική κατάληξη.
Τέσσερις αφηγητές επί σκηνής αναπαριστούν άλλοτε σοβαρά, άλλοτε ειρωνικά, άλλοτε με κατανόηση και άλλοτε με αγανάκτηση την τραγική ιστορία της χειραγώγησης, της διαφθοράς και της αποπλάνησης της Ευγενίας από τον πατέρα της.

Θεατρική διασκευή – Σκηνοθεσία – Ερμηνεία: Δημήτρης Κάτσης, Αλέξανδρος Μητρόπουλος, Μαρία Μπακέα, Μαργαρίτα Παπαντώνη
Μετάφραση: Αλέξανδρος Μητρόπουλος
Σκηνογραφία: Ευθύμης Γρόνθος
Ενδυματολογική επιμέλεια: Ευθύμης Γρόνθος, Συμεώνη Γιαννάτου
Σχεδιασμός φωτισμών: Έλενα Ζούμπου
Μουσική επιμέλεια: Δημήτρης Κάτσης
Κατασκευή σκηνικών: Ντέγιαν Μιγιάλκοβιτς
Φωτογραφίες παράστασης: Χριστίνα Φυλακτοπούλου

Παραγωγή: Vault
Τιμή εισιτηρίων: Γενική είσοδος: 10€ / Ατέλειες: 5€
Πολυχώρος Vault (Μελενίκου 26, Γκάζι, T: 213 0356472)

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ