Αναβάλλεται η παράσταση «Οι Μοντέρνοι» της Ρούλας Πατεράκη

Αναβάλλεται η παράσταση Οι Μοντέρνοι της Ρούλας Πατεράκη, σε σκηνοθεσία Δώρας Στυλιανέση και πρωταγωνιστή τον Περικλή Μουστάκη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Σύντομα θα σας ενημερώσουμε για νέα ημερομηνία.

Ο μεγάλος θεατρικός συγγραφές και εκπρόσωπος του ρεαλισμού Μπέρναρντ Σω, γνωστός για το χιούμορ, την ειρωνεία του και τις επαναστατικές του απόψεις, τον οποίο υποδύεται στη σκηνή ο Περικλής Μουστάκης, μη έχοντας καμία εμπειρία από το θεατρικό σανίδι, αποφασίζει να ερμηνεύσει τον Βασιλιά Ληρ. Όλοι όσοι τροφοδότησαν το θέατρο με συστήματα και μεθόδους, ο Μέγιερχολντ (Θανάσης Δόβρης), η Σάρα Μπερνάρ (Μαρία Παρασύρη) κ.α., προσκαλούνται στο σπίτι του, ώστε να προσφέρουν στον μεγάλο λογοτέχνη τον τρόπο που ο καθένας θεωρεί καλύτερο για να ερμηνευθεί αυτός ο ρόλος. Ο Μπέρναρντ Σω νιώθει πως το ίδιο του το γήρας και ο τεράστιος πνευματικός του πλούτος αρκούν για τη μεγάλη ερμηνεία.

Μέσα από καυγάδες και φωνές που ζαλίζουν τον καημένο το γέρο, αποκαλύπτεται η σύγκρουση ρεαλισμού-μοντερνισμού, και μπορεί ο Σω να μην παίρνει την απάντηση που θέλει, αλλά τίθεται το ερώτημα τί είναι αυτό που καθιστά κάποιον ικανό να ερμηνεύσει ένα ρόλο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ρούλα Πατεράκη με ένα δεξιοτεχνικά επιθεωρησιακό έργο, μας αποκαλύπτει την Ιστορία του μοντερνισμού-μεταμοντερνισμού η οποία ταρακουνά το θέατρο και εμάς τους ίδιους.