«Έφυγε» ο θρύλος της Marvel και «πατέρας» του Spider Man Σταν Λι

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 95 ετών ο Σταν Λι, ο άνθρωπος που έβαλε την υπογραφή του στη δημιουργία των αγαπημένων ηρώων κόμιξ της Marvel.

Όπως ανέφερε η κόρη του, νωρίς το πρωί της Δευτέρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Cedars-Sinai Medical Center, όπου άφησε την τελευταία του πνοή. Τον τελευταίο καιρό η υγεία του ήταν βεβαρυμένη, ενώ έπασχε και από πνευμονία.

Ο Σταν Λι μαζί με τον Τζακ Κίρμπι ξεκίνησαν μαζί στη Marvel το 1961 με τους Fantastic Four και συνέχισε με τη δημιουργία των Spider-Man, Black Panther, Hulk, X-Men, Iron Man και The Avengers.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Λι ήταν γνωστός για τις guest εμφανίσεις του σε όλες τις κινηματογραφικές μεταφορές της Marvel, αν και είχε αποχωρήσει από την εταιρεία το 1972, έχοντας ωστόσο παραμείνει ως επίτιμος πρόεδρος.

«O πατέρας μου αγαπούσε όλους τους fans του. Ήταν το καλύτερος, ο πιο αξιοπρεπής άνθρωπος», δήλωσε η κόρη του Σταν Λι, Τζέι Σι, σύμφωνα με το TMZ.

Τον τελευταίο χρόνο ζούσε με την κόρη του, ενώ η 69χρονη σύζυγός του πέθανε το 2017. Ο Λι είχε κάνει έναν ακόμη γάμο, το 1947, με την Τζόαν, μοντέλο στο επάγγελμα, και απέκτησαν μία κόρη την Jan, η οποία πέθανε, όταν ήταν παιδί.

Την περασμένη Κυριακή, ανήμερα της Ημέρας των Βετεράνων, στην επίσημη σελίδα του στο Facebook αναρτήθηκε μία φωτογραφία με τον ίδιο στον στρατό, αποκαλύπτοντας ότι το παρατσούκλι του κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ήταν « Playwright».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή: Πρώτο Θέμα