Η Deutsche Grammophon γιορτάζει τα 120 χρόνια της

Η ιστορική και πλέον αναγνωρισμένη δισκογραφική εταιρεία στον κόσμο γιορτάζει τα 120 χρόνια της με ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων στις 5 ηπείρους.

Η DG η παλαιότερη χρονολογικά και η πλέον έγκυρη δισκογραφική εταιρεία στον χώρο της κλασικής μουσικής γιορτάζει τα 120 χρόνια λειτουργίας της με ένα φιλόδοξο πρόγραμμα εκδηλώσεων σε διεθνές επίπεδο, αναδεικνύοντας το σπουδαίο παρελθόν της, το δυναμικό παρόν αλλά και το πολλά υποσχόμενο μέλλον του Yellow Label.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ανθηρής διαδρομής της η DG έχει παραμείνει αφοσιωμένη στις επιλογές της επενδύοντας στην κουλτούρα, την καινοτομία, την ποιότητα της μουσικής και τις τέχνες.

Σεβόμενη τον ύψιστο χώρο της κλασικής μουσικής και της όπερας που υπηρετεί όλα αυτά το χρόνια η DG το 2018-9 θα παρουσιάσει μία σειρά μουσικών δραστηριοτήτων τονίζοντας τη σημασία της παιδείας και καλλιέργειας μέσα από την κλασική μουσική με τη βοήθεια σημαντικών καλλιτεχνών που συμβάλλουν στην ακμαία συνέχεια της.

«Αυτές είναι συγκλονιστικές στιγμές για την κλασική μουσική» παρατήρησε ο Dr Clemens Trautman, πρόεδρος της DG. «Η 120 η επέτειος της Deutsche Grammophon έχει να κάνει με την διάδοση της συναισθηματικής δύναμης και εκφραστικής ομορφιάς που αποπνέεται από την κλασική μουσική, σε όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο παγκοσμίως. Οι ιδρυτές του Yellow Label χρησιμοποίησαν καινοτόμο τεχνολογία με σκοπό να εμπνεύσουν εκατομμύρια κόσμο και – μαζί με την οικογένεια καλλιτεχνών μας – είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε αυτό που ξεκίνησαν καθώς εντάσσουμε το ήδη υπάρχον αλλά και το μελλοντικό κοινό μας στην καμπάνια του DG120.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το προσεκτικά σχεδιασμένο αυτό πρόγραμμα διαθέτει διαφόρων ειδών δραστηριότητες, events, σπάνιους θησαυρούς και ένα νέο ιδιαίτερο προϊόν που θα προσελκύσει φανς από όλον τον κόσμο.

Ένα από τα καθοριστικά χαρακτηριστικά της DG είναι οι μακροχρόνιες σχέσεις που έχει χτίσει με τους σπουδαιότερους μουσικούς του κόσμου. Η σύγχρονη κοινότητα των καλλιτεχνών της DG θα διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στις εορταστικές εκδηλώσεις DG120 με ένα παγκόσμιο πρόγραμμα συναυλιών, οι οποίες θα διεξαχθούν στο Πεκίνο, το Βερολίνο, το Αμβούργο, το Ανόβερο, το Χονγκ Κονγκ, το Λονδίνο, τη Σεούλ, τη Σαγκάη, το Ταϊπέι και το Τόκιο, ενώ επιπλέον εκδηλώσεις αναμένεται να προγραμματιστούν προσεχώς. Κάντε κλικ στο παρακάτω link για λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τα δρώμενα του DG120.

Το DG120 διαθέτει:

  • ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΕΙΡΑ DG120 GALA ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ ΜΕ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΤΗΣ DG, ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΗΣ ΜΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ ΣΤΗ ΘΡΥΛΙΚΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΠΕΚΙΝΟΥ.
  • ΕΙΔΙΚΕΣ DG120 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ CULT YELLOW LOUNGE CLUB NIGHTS ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΕΣ ΓΙΑ ΠΕΚΙΝΟ, ΧΟΝΓΚ-ΚΟΝΓΚ, ΣΕΟΥΛ, ΣΑΝΓΚΑΗ, ΤΑΪΠΕΙ, ΚΑΙ ΤΟΚΥΟ
  • THE SHELLAC PROJECT: ΑΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ DG ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ GOOGLE ARTS & CULTURE, ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ ΑΠΟ LOUIS ARMOSTRONG & LEO TOLSTOY Κ.Α.
  • 120 ΧΡΟΝΙΑ ΑΣΥΓΚΡΙΤΗΣ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ DELUXE BOX SET DG120 ΚΑΙ ΕΝΟΣ BOX 7CD ΜΕ ΤΑ 120ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΕΡΓΑ ΤΙΣ DG