Ο Χ. Γαργαρουνάκης και ο Ν. Ανδρουλάκης μοιράζονται το ερωτηματολόγιο του Προυστ

Επιμέλεια: Λάζαρος Αντωνιάδης
ant.lazaros@gmail.com


Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Χαράλαμπος Γαργαρουνάκης απαντούν σε δεκαοχτώ επιλεγμένες ερωτήσεις από το ερωτηματολόγιο του Προυστ με αφορμή τις εκδηλώσεις που δοθούν στον IANO της Αθήνας (Σταδίου 24), την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Νοεμβρίου στις 21:30. 

Η απόλυτη ευτυχία για σας είναι; Ν.Α. Να ζω μια ήρεμη ζωή και να πραγματοποιούνται οι στόχοι και τα όνειρα μου.
Ποια αρετή προτιμάτε σε έναν άντρα; Χ.Γ. Ο λόγος του.
Σε ποια λάθη δείχνετε τη μεγαλύτερη επιείκεια; Ν.Α. Επιείκεια δείχνω στα «λάθη» μιας πραγματικής και αληθινής φιλίας.
Ποιοι είναι οι ήρωες σας στην πραγματική ζωή; Χ.Γ. Ο πρώτος και καλύτερος αδελφός μου, που έχασα πριν πολλά χρονιά.
Τι νοσταλγείτε περισσότερο; Ν.Α. Τα χρονιά της ξεγνοιασιάς με τις παρέες αγαπημένων φιλών στον τόπο που μεγάλωσα.
Ποια αρετή προτιμάτε σε μια γυναίκα; Χ.Γ. Βεβαίως η ομορφιά αλλά και η σοβαρότητα.
Τι αντιπαθείτε περισσότερο στους άλλους; Ν.Α. Δεν θα έλεγα ότι αντιπαθώ ιδιαιτέρα πολλά πράγματα στους ανθρώπους προσπαθώ να έχω καλές σχέσεις μαζί τους, φιλικές και με ενοχλεί λίγο η αχαριστία.
Το αγαπημένο σας ποτό; Χ.Γ. Ο Μαρουβάς (Κρασί).
Η τελευταία φορά που κλάψατε; Ν.Α. Δεν το συνηθίζω. Προσπαθώ να αντιμετωπίζω τα πάντα στην ζωή μου ψύχραιμα, χωρίς να φτάνω σε ακραίες καταστάσεις.
Σε ποια περίπτωση επιλέγετε να πείτε ψέματα; Χ.Γ. Καμιά φορά λέμε ψέματα όταν έχει λιγότερες συνέπειες από την αλήθεια.
Με ποια ιστορική προσωπικότητα ταυτίζεστε περισσότερο; Ν.Α. Είναι πολλά τα πρόσωπα που αγαπώ στην ζωή μου από τον χώρο της Μουσικής, του Τραγουδιού και της Τέχνης γενικότερα. Αλλά κανείς ταυτίζεται πολύ με τους δικούς του ανθρώπους και με αυτούς που κατά καιρούς μας δείχνουν τον δρόμο για το νόημα της ζωής.
Ποιο θεωρείτε το σπουδαιότερό σας επίτευγμα Χ.Γ. Νομίζω ότι αυτή η «συνεχεία» και η «ευθύνη» που έχω σε ότι έχω κάνει μέχρι σήμερα τόσο στα τραγούδια τα δικά μου όσο και στα τραγούδια που έχω τραγουδήσει άλλων σύνθετων.
Ποια θεωρείτε την πιο υπερτιμημένη αρετή; Ν.Α.Την αλήθεια.
Ποιος είναι ο αγαπημένος σας συνθέτης; Χ.Γ. Ο Γιάννης Μαρκόπουλος.
Το αγαπημένο σας ταξίδι; Ν.Α. Όταν ταξιδεύω για Κρήτη και σεργιανίζω στα σοκάκια της.
Εάν συνέβαινε να συναντήσετε τον Θεό, τι θα θέλατε να σας πει; Χ.Γ. Πως τα έκανε όλα αυτά. (γέλια)
Οι αγαπημένοι σας συγγραφείς; Ν.Α. Είναι πολλοί οι Έλληνες συγγράφεις και οι ποιητές που μας έχουν δώσει φωτά πολιτισμού και έχουν ταξιδέψει την Ελλάδα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Ξεχωριστή θέση όμως έχει ο Νίκος Καζαντζάκης.
Σε ποια πνευματική κατάσταση βρίσκεστε αυτόν τον καιρό; Χ.Γ. Όσον αφορά τη δουλειά, δουλεύω δυο δίσκους. Και λέω δυο γιατί η προηγούμενη μου δουλειά ήταν τρεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Info: Για δύο ξεχωριστά βράδια γεμάτα μουσική, τραγούδια, κοντυλιές και μαντινάδες, «Στο φώς των τραγουδιών». Στο τρίωρο πρόγραμμα, οι δύο σημαντικοί τραγουδιστές με καταγωγή από την Κρήτη, θα ενώσουν τις φωνές τους και θα κάνουν αναφορές σε τραγούδια που αγαπούν αλλά και σε τραγούδια από την μέχρι στιγμής δισκογραφία τους. Σε μια εποχή που το Ελληνικό τραγούδι αναζητά τους φίλους του, ο Χαράλαμπος και ο Νίκος μας καλούν να συνταξιδέψουμε με πρίμο αγέρι στα μονοπάτια και τα ολόφωτα πρωινά της μουσικής και του τραγουδιού μας.

Μαζί τους θα είναι ο Μιχάλης Τρανουδάκης στο πιάνο, ο Νίκος Καραβιράκης στο κρητικό λαούτο και ο Στέλιος Καρύδας στην κιθάρα.