Αν ζούσε, ο Τζιμ Μόρισον θα γινόταν 75 ετών

Πριν από 75 χρόνια, στις 8 Δεκεμβρίου γεννήθηκε στη Φλόριντα των ΗΠΑ ένας από τους πιο χαρισματικούς τραγουδιστές-τραγουδοποιούς στην ιστορία της ροκ, ο Τζιμ Μόρισον και 27 χρόνια αργότερα, τον Ιούλιο του 1971 πέθανε.

Και τα δύο γεγονότα υπενθυμίζονται τακτικά, επειδή το έργο του Μόρισον ήταν μια ευλογία για τον κόσμο που αγαπάει τη μουσική και ο θάνατός του μία πικρή απώλεια, αναφέρεται σε δημοσίευμα της Frankfurter Rundschau.

Τα τραγούδια «Light My Fire», «Break On Through» και «The End» θα μπορούσαν να περιγράφουν την πορεία της ζωής του με αυτή τη σειρά, αν είχαν χρονολογική απόσταση.

Αλλά δεν είχαν. Και τα τρία περιλαμβάνονται στο ντεμπούτο άλμπουμ του 1967 της μπάντας «The Doors», που πιθανότατα δεν θα είχε δημιουργηθεί ποτέ χωρίς τον Τζιμ Μόρισον. Πολύ αργότερα από αυτό το ντεμπούτο, το «Riders On the Storm» (1971) ήταν το τελευταίο κομμάτι που ηχογράφησε το συγκρότημα, καθώς λίγες μέρες μετά την κυκλοφορία του ως σινγκλ, ακολούθησε ο μυστηριώδης θάνατος του Μόρισον.

Οι ποιητικοί στίχοι του, η ξεχωριστή φωνή, η άγρια προσωπικότητα, οι ερμηνείες και οι δραματικές συνθήκες που περιβάλλουν τη ζωή του και τον πρόωρο θάνατό του είναι οι λόγοι για τους οποίους θεωρείται από τους κριτικούς της μουσικής και τους θαυμαστές του ως ένας από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες και πρωτοπόρους στην ιστορία της ροκ μουσικής.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ