«Αυτός ο κόσμος ο μικρός, ο Μέγας»: Ο Μανώλης Μητσιάς και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στο Θέατρο Αριστοτέλειον

Ο Μανώλης Μητσιάς και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη μετά την περσινή μεγάλη τους sold out επιτυχία: «Ο Γκάτσος που αγάπησα»  ανοίγονται τολμηρά στο αρχιπέλαγος της ελληνικής ποίησης παρουσιάζοντας τα διαμαντικά της.

Εμπνευσμένοι από τον στίχο του Οδυσσέα Ελύτη, που είναι ο τίτλος της παράστασης, ο Μανώλης  Μητσιάς και η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη μας φέρνουν το μεγάλο δώρο τον Εορτών σε όσους αγαπούν  την Ποίηση, Την Μουσική, το Τραγούδι και την Ελλάδα.  Ζωντανεύουν τους στίχους είκοσι έξι μεγάλων Ελλήνων ποιητών, που έχουν μελοποιηθεί από δέκα μεγάλους συνθέτες.      

Στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης, στο Αριστοτέλειον Θέατρο και για 4 μοναδικές παραστάσεις: 26 και 27 Δεκεμβρίου 2018 και 2 και 3 Ιανουαρίου 2019 στις 21:00, θα παρουσιαστεί αυτή η σπάνια μουσική παράσταση, που είναι μια περιδιάβαση στο μαγικό κόσμο της ελληνικής ποίησης από τον 6ο π.Χ. αιώνα έως τις μέρες μας.

Θα τραγουδηθούν οι ποιητές: Σαπφώ,  Διονύσιος Σολωμός, Κωστής Παλαμάς, Άγγελος Σικελιανός , Κ.Π Καβάφης, Κώστας Βάρναλης, Ναπολέων Λαπαθιώτης, Κώστας Καρυωτάκης, Γιώργος Σαραντάρης, Γιώργος Σεφέρης, Οδυσσέας Ελύτης, Γιάννης Ρίτσος, Μυρτιώτισσα, Τάσος Λειβαδίτης,Μανώλης Αναγνωστάκης, Μιχάλης Κατσαρός, Νίκος Καββαδίας, Νίκος Γκάτσος, Ιάκωβος Καμπανέλης, Κώστας Γεωργουσόπουλος,  Λευτέρης Παπαδόπουλος, Γιώργος Χρονάς ,Μάνος Ελευθερίου, Γιώργος Σκούρτης,Άλκης Αλκαίος και Διονύσης Σαββόπουλος . Οι συνθέτες  που μελοποίησαν αυτά  τα ποιήματα είναι ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Γιάννης Μαρκόπουλος ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Διονύσης Σαββόπουλος , ο Θάνος Μικρούτσικος , ο Χρήστος Λεοντής, ο Γιάννης Σπανός, ο Νίκος Ξυδάκης και η  Λένα Πλάτωνος.

Επιμέλεια προγράμματος: Γιώργος Λιάνης
Πιάνο – Ενορχηστρώσεις: Αχιλλέας Γουάστωρ
Μπουζούκι -Μαντολίνο: Ηρακλής Ζάκκας
Οργάνωση παραγωγής : Cricos Productions – Highway Productions

Τιμές εισιτηρίων Πλατείας : 20 €, 18 € , 12 €
Τιμές εισιτηρίων Εξώστη : 15 € & 12 €
Προπώληση:TICKETSERVICES.GR , καταστήματα PUBLIC
Πληροφορίες –κρατήσεις  ταμείο Θεάτρου : 2310 262 051
Διεύθυνση: Εθνικής Αμύνης 2, Θεσσαλονίκη

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ