Δημήτρης Κανέλλος: Θα ήθελα να συνεργαστώ με την Ελευθερία Αρβανιτάκη

Ο Δημήτρης Κανέλλος είναι απόφοιτος Σύγχρονου Τραγουδιού του Εθνικού Ωδείου, της τάξης της Άννας Διαμαντοπούλου και έχει κάνει μαθήματα θεωρίας και αρμονίας μουσικής. Πρόσφατα, εγκαινίασε τη συνεργασία του με την Panik Oxygen με το ερωτικό single «Ό,τι Θυμίζει Εσένανε». Αν κι έγινε ευρύτερα γνωστός από τη συμμετοχή του στο «Rising Star», όπου διαγωνίστηκε με την ομάδα του Κώστα Μακεδόνα, είχε αξιόλογη πορεία στο τραγούδι πριν πάρει μέρος στο talent show. Στο ενεργητικό του έχει αρκετές συνεργασίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες.

Ποια ήταν η πρώτη σας επαφή με το τραγούδι και τη μουσική, πώς πήρατε την απόφαση να ασχοληθείτε επαγγελματικά με αυτό;

Πάνε πολλά χρόνια πίσω που αποφάσισα να ακολουθήσω τον δύσκολο αλλά με τόσες χαρές, δρόμο της μουσικής. Ξεκίνησα από πολύ μικρή ηλικία να ασχολούμαι με τη μουσική. Στην ηλικία των 11 περίπου χρονών πήγα στο Πνευματικό κέντρο της Νίκαιας,  όπου κι έκανα μαθήματα μπουζουκιού.
Στην  πορεία, στην ηλικία των 18 περίπου χρόνων, και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα που δούλευα ως μουσικός και τραγουδούσα σε διάφορα κουτούκια στη Νίκαια και στον Κορυδαλλό, πήγα στο Εθνικό Ωδείο στη πλατεία Βάθης για να κάνω μαθήματα φωνητικής.
Ουσιαστικά, η ανάγκη για επιβίωση ήταν εκείνη που με οδήγησε να γίνω τραγουδιστής μιας και προέρχομαι από μια οικογένεια βιοπαλαιστών. Απλά, με αφορμή την ανάγκη μου αυτή, ανακάλυψα πόσο πολύ αγαπούσα το τραγούδι και γενικά τη μουσική.

Πιστεύετε ότι η συμμετοχή σας στο ”Rising Star” έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξή σας ως τραγουδιστή; Κατά τη γνώμη σας, τι είναι αυτό που κάνει έναν τραγουδιστή να ξεχωρίζει;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Rising star,το μουσικό αυτό talent show,όπου και συμμετείχα, ήταν η αφορμή για να με μάθει περισσότερος κόσμος. Δεν  καθόρισε η εκπομπή αυτή, το ποιος είμαι τραγουδιστικά κι  εννοείται ούτε διαμόρφωσε τον χαρακτήρα και την συμπεριφορά μου. Αντιθέτως, μέσα από κει και στο βαθμό του δυνατού, έδειξα, το ποιος έχω επιλέξει εγώ να είμαι σαν Άνθρωπος,αλλά και σα τραγουδιστής. Αυτό που κάνει έναν τραγουδιστή να ξεχωρίζει είναι πιστεύω, η ψυχή του και η Ανθρωπιά του.

Πώς θα ορίζατε την επιτυχία στο χώρο της μουσικής;

Επιτυχία για τον χώρο της μουσικής, είναι να αναγνωρίζει ο κόσμος το ταλέντο μέσα από τις δουλειές που επιλέγεις να κάνεις. Δεν υπάρχει πιο όμορφο συναίσθημα πιστεύω απ’ αυτό.

«Ό,τι Θυμίζει Εσένανε», το νέο σας single που κυκλοφορεί από την Panik Oxygen.Μιλήστε μας γι’αυτή τη νέα μουσική δημιουργία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριν από μερικές εβδομάδες  κυκλοφόρησε το νέο μου τραγούδι   με τίτλο «Ό,τι θυμίζει εσένανε», από την  Panik records. Είναι ένα τραγούδι που πραγματικά αγαπώ πολύ, του οποίου οι δημιουργοί είναι οι: Δημήτρης Γλέζος (συνθέτης), και Ανθή Μητροπέτρου (στιχουργός). Αν και είναι αρκετά νωρίς, η ανταπόκριση του κόσμου είναι πολύ θετική και χαίρομαι πραγματικά γι’ αυτό.

Έχετε ήδη πραγματοποιήσει σημαντικές συνεργασίες με πολλούς καταξιωμένους Έλληνες καλλιτέχνες. Υπάρχει κάποια που να ξεχωρίζετε περισσότερο;

Μία από τις πιο σημαντικές συνεργασίες που έχω στο ενεργητικό μου είναι εκείνη με τη Γλυκερία , που μάλιστα κράτησε ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Με ποιον καλλιτέχνη θα θέλατε να συνεργαστείτε στο μέλλον;

Με αρκετούς καλλιτέχνες θα ήθελα να συνεργαστώ στο μέλλον. Ένας απ’ αυτούς που εκτιμώ και θαυμάζω είναι η Ελευθερία Αρβανιτάκη. Ελπίζω να τύχει και να ‘χω τη χαρά αυτή, να συνεργαστώ μαζί της στο μέλλον.

Τι ετοιμάζετε αυτή την περίοδο και ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας;

Πριν από λίγες μέρες κάναμε με τον Μανόλη Ανδουλιδάκη ένα αφιέρωμα στον Άλκη Αλκαίο στη μουσική σκηνή Σφίγγα. Ξεκινήσαμε να το παρουσιάζουμε απ’ το καλοκαίρι που μας πέρασε, και είναι κάτι που φιλοδοξούμε να το ακούσει όσο γίνεται περισσότερος κόσμος, τόσο στην Αθήνα όσο και περιφερειακά στην Ελλάδα.