«Η Επιστροφή των Παραμυθιών», της Γεωργίας Παρασκευά στο Θέατρο Σταθμός

Οι διάσημοι ήρωες των αγαπημένων παραμυθιών, η Ντάμα Κούπα, ο Κακός Λύκος, η Ωραία Κοιμωμένη, ο Πίτερ Παν και η Τίνκερμπελ ζωντανεύουν στο Θέατρο Σταθμός από την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου και μας καλούν να ταξιδέψουμε μαζί τους στον μαγικό τους κόσμο!

Μετά το «Θα φάμε τα μουστάκια μας» και τις «Ιστορίες για φίλους», η θεατρική εταιρεία ΜΠΟΕΜ παρουσιάζει την παράσταση «Η Επιστροφή των Παραμυθιών» σε κείμενο Γεωργίας Παρασκευά και σκηνοθεσία Κατερίνας Πολυχρονοπούλου.

Λίγα λόγια για το έργο: Βρισκόμαστε στη Χώρα των Παραμυθιών. Εκεί συναντάμε τους γνωστούς μας ήρωες και βλέπουμε πώς κυλάει η ζωή τους μετά το τέλος του παραμυθιού. Ο καθένας έχει τη δική του προσωπικότητα και τις δικές του ασχολίες. Όλοι τους είναι πολύ δημοφιλείς και γνωρίζουν ότι τα παιδιά τους αγαπούν και διαβάζουν τις ιστορίες τους.
Όμως, με το πέρασμα των χρόνων η νέα τεχνολογία κάνει δυναμικά την εμφάνισή της, με αποτέλεσμα το ενδιαφέρον των παιδιών για τα βιβλία ολοένα να μειώνεται.

Οι πληροφορίες που φτάνουν από τον κόσμο των ανθρώπων λένε ότι «κάτι παράξενα μηχανήματα με παράξενα ονόματα όπως «υπολογιστές», «laptop» «tablet» έχουν εγκατασταθεί στα ράφια και στα γραφεία των παιδιών, ενώ πάνω στα τραπέζια έχουν εγκατασταθεί κάτι μεγάλα κουτιά που λέγονται «τηλεοράσεις». Τα παραμύθια δε χωράνε πια στο σπίτι. Τα πιο άτυχα παραμύθια καταλήγουν στα σκουπίδια και τα πιο τυχερά στοιβάζονται σε αραχνιασμένα υπόγεια».

Στο άκουσμα αυτής της είδησης, η μέχρι τότε ανέμελη ζωή των ηρώων τελειώνει. Εν τω μεταξύ τα δυσάρεστα νέα διαδέχονται το ένα το άλλο: Τα παραμύθια έχουν σχεδόν ξεχαστεί και μια κλεψύδρα αρχίζει να μετρά αντίστροφα για την καταστροφή της Χώρας των Παραμυθιών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τότε μια επίλεκτη ομάδα ηρώων αναλαμβάνει δράση.
Η Ντάμα Κούπα, ο Κακός Λύκος, η Ωραία Κοιμωμένη, ο Πίτερ Παν και η Τίνκερμπελ αφήνουν στην άκρη τις μεταξύ τους διαφορές και ενώνονται για έναν κοινό σκοπό: τη σωτηρία της Χώρας τους. Για να το πετύχουν αυτό, πρέπει να φέρουν ξανά τα βιβλία στις καρδιές των παιδιών και να συνυπάρξουν αρμονικά με τη νέα τεχνολογία.
Θα τα καταφέρουν;

Ένα έργο που φέρνει κοντά τον κόσμο των Παραμυθιών με το σύγχρονο και διαρκώς εξελισσόμενο τοπίο των ηλεκτρονικών υπολογιστών, προάγει τη φιλαναγνωσία και μιλάει για την αξία της ομαδικότητας και της συνεργασίας.

Κείμενο: Γεωργία Παρασκευά
Σκηνοθεσία: Κατερίνα Πολυχρονοπούλου
Σκηνικά- Κουστούμια: Σάντρα Στεφανίδου
Μουσική: Σταύρος Τσουμάνης
Κινησιολογία- Χορογραφίες: Αναστασία Γεωργαλά
Φωτογραφίες: Εύα Χαρακίδα
Γραφιστική επιμέλεια: Γιώτα Παρασκευά
Βοηθός σκηνογράφου: Φώτης Κομεσσάριος
Βοηθός χορογράφου: Ευαγγελία Ρόζη
Επικοινωνία παράστασης: Μαριάννα Παπάκη
Τρέιλερ: Στέφανος Κοσμίδη

Παίζουν: Κωνσταντίνα Βλαβιανού, Πάνος Καλαντζής, Νίκη Μαυροειδή, Γιάννης Μπόγρης, Γεωργία Παρασκευά

Η παράσταση προτείνεται για παιδιά άνω των 5 ετών
Ομαδικές κρατήσεις (Σχολεία- Σύλλογοι): Κατερίνα Σασλόγλου
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210 7234149, 6970987499, 6934606151
Οργάνωση παραγωγής: Θεατρική εταιρεία ΜΠΟΕΜ

Το θεατρικό έργο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΔΩΔΩΝΗ
Παραστάσεις: Κυριακή στις 15.00. Καθημερινές για σχολεία
Τιμές εισιτηρίων: 10€, 8€ (μειωμένο), 6€ (ομαδικές κρατήσεις)
Διεύθυνση: Βίκτωρος Ουγκώ 55, Μεταξουργείο. Σταθμός – Μεταξουργείο) | Τ: 210 52 30267
Προπώληση μέσω Viva.gr