Στην ταινία «Joy» το Χρυσό Αστέρι του Μαρακές

Το Χρυσό Αστέρι του κινηματογραφικού φεστιβάλ του Μαρακές δόθηκε στην Αυστριακή Σουνταμπέ Μορτεζάι για την ταινία της “Joy” κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης.

Η ιταλίδα ηθοποιός Μόνικα Μπελούτσι τής έδωσε το μεγάλο βραβείο του φεστιβάλ για την ταινία αυτή που αφηγείται την ιστορία μιας νεαρής Νιγηριανής, θύμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης στη Βιένη.

Ο Τυνήσιος Νιντάλ Σααντί έλαβε το βραβείο ανδρικής ερμηνείας για τον ρόλο του στην ταινία “Regarde moi“, (Κοίτα με) του σκηνοθέτη Νεζίμπ Μπελκαντί.

Η Γερμανίδα ‘Ενε Σβαρτς απέσπασε το βραβείο γυναικείας ερμηνείας για τον ρόλο της στην ταινία “Alles is gut” (“Όλα καλά”) της Εύα Τρόμπις.

Η 17η διοργάνωση του φεστιβάλ διεξήχθη με την υποστήριξη του Ρόμπερτ ντε Νίρο και του Μάρτιν Σκορτσέζε και είχε στόχο την προώθηση της φήμης του φεστιβάλ και της πολύ τουριστικής πόλης του Μαρακές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διοργάνωση πρόβαλε αφιερώματα για τα δύο ιερά τέρατα, που είναι φίλοι από παιδιά, και για τη γαλλίδα σκηνοθέτρια Ανιές Βαρντά, η οποία πήγε στο φεστιβάλ μαζί με τον συνεργάτη της, τον εικαστικό JR, μαζί με τον οποίο σκηνοθέτησαν του ντοκιμαντέρ “Visages, villages” (“Πρόσωπα και Ιστορίες”).

Προσηλωμένο στη μαροκινή κινηματογραφική παραγωγή, το φεστιβάλ τίμησε επίσης την προσφορά του σκηνοθέτη Ζιλανί Φερχάτι, που είναι μορφή του μαροκινού κινηματογράφου, και αφιέρωσε ένα τμήμα των προβολών του σε ένα “πανόραμα μαροκινού κινηματογράφου”.