Χρηματοδοτήσεις από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και νέες επιτροπές αξιολόγησης

Xορήγηση προεγκρίσεων χρηματοδότησης σε προγράμματά του ανακοίνωσε το Δ. Σ. του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ) και επικύρωσε τις προεγκρίσεις του Ταμείου Υποστήριξης Συμπαραγωγής Ελληνογαλλικών Κινηματογραφικών Έργων. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι συγκροτεί δύο ακόμα επιτροπές αξιολόγησης.

Σχετικά με τις προεγκρίσεις σχεδίων κινηματογραφικών έργων χρηματοδοτεί με συνολικό ύψος 658.000 ευρώ τα προγράμματα: «Νέοι Σκηνοθέτες» (3 σχέδια με 420.000 ευρώ), «Παραγωγής Κινηματογραφικών Έργων Μικρού Μήκους» (7 προγράμματα με 162.000 ευρώ) και «Συγγραφής Σεναρίου- Development» (11 σχέδια που βρίσκονται στο πρώτο στάδιο με 38.500 ευρώ και 7 σχέδια στο δεύτερο στάδιο με 37.500 ευρώ), σύμφωνα με τον χρηματοδοτικό κανονισμό του ΕΚΚ.

Ακόμα, το Ταμείο Υποστήριξης Συμπαραγωγής Ελληνογαλλικών Κινηματογραφικών Έργων του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (ΕΚΚ) και του Εθνικού Κέντρου Κινηματογράφου και Κινούμενης Εικόνας της Γαλλίας (CNC) αποφάσισαν την προέγκριση χρηματοδότησης τεσσάρων (4) σχεδίων, συνολικού ύψους 450.000 ευρώ. Η συμμετοχή του ΕΚΚ είναι 150.000 ευρώ και του CNC 300.000 ευρώ.

Τέλος, οι δύο νέες επιτροπές αξιολόγησης που ανακοίνωσε το ΕΚΚ -μία για το «Πρόγραμμα Παραγωγής Κινηματογραφικών Έργων Ντοκιμαντέρ» και μία για το «Πρόγραμμα Ενίσχυσης Ολοκληρωμένου Κινηματογραφικού Έργου»- αποτελούνται, η πρώτη από τους: Γιώργο Αυγερόπουλο, σκηνοθέτη/δημιουργό ντοκιμαντέρ -δημοσιογράφο, Διονυσία Κοπανά, σκηνοθέτη, Βασίλη Λουλέ, σκηνοθέτη, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, σκηνοθέτη – αρχιτέκτονα, καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και Πέτρο Πιζάνια, ιστορικό – ομότιμο καθηγητή Ιστορίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Η επιτροπή για το «Πρόγραμμα Ενίσχυσης Ολοκληρωμένου Κινηματογραφικού Έργου» συγκροτείται από τους Άγγελο Κοβότσο, σκηνοθέτη – σεναριογράφο, Δημήτρη Μπούρα, κριτικό κινηματογράφου, Γιώργο Τσεμπερόπουλο, σκηνοθέτη, Κώσταντίνο Αϊβαλιώτη, διευθυντή Προώθησης Hellas Film του Ε.Κ.Κ, Πάνο Θωμαΐδη, διευθυντή Ανάπτυξης και Παραγωγής του Ε.Κ.Κ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ