Ο Άκης Πετρετζίκης παραδίδει το πρώτο κυριακάτικο επεισόδιο της νέας χρονιάς «Kitchen Lab» σήμερα στις 16:40.
Ένα επεισόδιο το οποίο έχει πολύ δημιουργικό μενού, με συνταγές που δεν συναντάτε συχνά, τουλάχιστον όχι με τον τρόπο που δείχνει εκείνος, απογειώνοντας γευστικά κάθε έννοια ορεκτικού, κυρίως πιάτου και γλυκού.
Για πρώτο πιάτο ετοιμάζει μια σαλάτα νισουάζ με καπνιστό τόνο, η οποία θα είναι πραγματικό στολίδι σε ένα τραπέζι, ενώ είναι την ίδια στιγμή και θρεπτική αλλά και πάρα πολύ νόστιμη, συνδυάζοντας υφές και υλικά που ταιριάζουν τέλεια μεταξύ τους.
Το μυστικό βρίσκεται στην χειροποίητη μαγιονέζα, την οποία φτιάχνει σε μια κανάτα, χτυπώντας με ραδβομπλέντερ 2 κρόκους, 1 ολόκληρο αυγό, μουστάρδα, χυμό λεμονιού, σπορέλαιο και αλάτι. Αραιώνει τη μαγιονέζα με λίγο νερό, ανακατεύει και την περιχύνει σε ένα μπολ σαλάτας με πιπεριές Φλωρίνης σε φέτες, φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, φασολάκια, ντοματίνια, βρασμένες πατάτες, βρασμένα αυγά, αλάτι, πιπέρι, κάπαρη, καπνιστό τόνο και κρέμα βαλσάμικο με σύκο.
Για κυρίως γεύμα ο αγαπημένος μας σεφ ετοιμάζει μουσακά, που είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά στην Ελλάδα, σε μια lightεκδοχή η οποία μπορεί να αποτελέσει μια γευστική απόλαυση χωρίς τύψεις. Πρώτα, ψήνει τις πατάτες με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια σε ένα τηγάνι ψήνει τα κολοκυθάκια μαζί με ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Κατόπιν, ετοιμάζει τον κιμά, σοτάροντάς τον με κρεμμύδι και σκόρδο, προσθέτοντας σταδιακά καρότα, τριμμένα κολοκύθια, θυμάρι, κύμινο, κανέλα, πελτέ, και χυμό ντομάτας, αλάτι και πιπέρι και αφήνει να βράσουν όλα μαζί. Όσο ετοιμάζεται ο κιμάς, φτιάχνει μια μπεσαμέλ με ελαιόλαδο και αλεύρι, προσθέτοντας σταδιακά γάλα. Τρίβει στην κατσαρόλα με τη μπεσαμέλ μοσχοκάρυδο, αφαιρεί από τη φωτιά και βάζει τριμμένο τυρί, γιαούρτι , 2 κρόκους, αλάτι , πιπέρι και ανακατεύει. Τέλος, συνθέτει τον μουσακά του, βάζοντας πάνω από τις πατάτες στο ταψί μελιτζάνες και κολοκύθια ψημένα, τον κιμά, την μπεσαμέλ, ψήνει και σερβίρει κάτι μοναδικό.
Για γλυκό, ο Άκης προτείνει μπισκότα βουτύρου με μόλις 5 υλικά παραδίδοντας ένα αποτέλεσμα γεύσης που δεν θα ξεχάσετε ποτέ. Η διαδικασία είναι πολύ απλή και γίνεται όλη στον κάδο του μίξερ, στον οποίο ανακατεύει βούτυρο, αλεύρι, βανίλια, άχνη ζάχαρη και αλάτι. Κόβει τη ζύμη στη μέση, μεταφέρει σε δύο αλευρωμένες λαδόκολλες, αλευρώνει ξανά, ανοίγει με έναν πλάστη, δημιουργεί μπισκότα με κουπάτ, ψήνει και σερβίρει τα πιο νόστιμα βουτυρένια μπισκότα που έχετε δοκιμάσει ποτέ.
Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε το tetragwno.gr στο Google News και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης facebook, Χ (twitter) και instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για όλες τις πολιτιστικές ειδήσεις.