The news is by your side.

Διαγωνισμός βιβλίου: «Το τέλος της οικονομικής κυριαρχίας της Δύσης και η εισβολή της Ανατολής» της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις IANOS

Με αφορμή την εκδήλωση της παρουσίασης, τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου στις 18:00, το Tetragwno.gr και ο IANOS σας χαρίζουν δύο αντίτυπα του βιβλίου της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη, «Το τέλος της οικονομικής κυριαρχίας της Δύσης και η εισβολή της Ανατολής».

Πρόκειται για ένα βιβλίο που τραβάει την αυλαία της παγκόσμιας σκηνής, αποκαλύπτοντας τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου κόσμου, που φθάνει καλπάζοντας, και που ανατρέπει το σύνολο του τρόπου ζωής μας στη Γη.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι Κωνσταντίνος Γρίβας και η Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη. Θα συντονίσει ο δημοσιογράφος-αρχισυντάκτης SLpress.gr, Βαγγέλης Γεωργίου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Σταδίου 24, η είσοδος είναι ελεύθερη και θα προβάλλεται ζωντανά στο ianos.gr.

Λίγα λόγια για το βιβλίο: Το ανά χείρας 52ο σύγγραμμα της γνωστής οικονομολόγου, ξεσκεπάζει τις συγκλονιστικές πτυχές του κόσμου μας, που ψυχορραγεί, και του νέου που κατακλύζει την υφήλιο. Ο νέος αυτός κόσμος αναδύεται μέσα από τις στάχτες του δυτικού πολιτισμού, με τα χρώματα της Κίνας και με εντελώς διαφορετικές προδιαγραφές. Η Κίνα, πλαισιωμένη από πολυάριθμες ασιατικές οικονομίες, καλπάζει ακάθεκτη προς την κατάκτηση της Γης. Η κινεζική παγκοσμιοποίηση χτίζει τα θεμέλιά της στον «νέο δρόμο του μεταξιού» και υπόσχεται να εξασφαλίσει στις αναπτυσσόμενες οικονομίες ένα καινούργιο και ολοκληρωμένο Σχέδιο Marshall. Σε αντίθεση με την απερχόμενη παγκοσμιοποίηση, η Κίνα δεν επιδιώκει τη μεγιστοποίηση του κέρδους αλλά την παγκόσμια κυριαρχία της. Η ίδια φαίνεται να επιθυμεί μια ειρηνική διαδοχή στην παγκόσμια εξουσία. Ωστόσο, το σύνδρομο της παγίδας του Θουκυδίδη έχει ήδη αναπόφευκτα εισχωρήσει στις σχέσεις ΗΠΑ και Κίνας και κορυφώνεται με τον μεταξύ τους εμπορικό πόλεμο. Η πιθανότητα ενός Γ΄ Παγκοσμίου Πολέμου, που θα σημάνει το τέλος εποχής για τον πλανήτη, δυστυχώς, δεν μπορεί να αποφευχθεί. Η προετοιμασία υποδοχής της Κίνας στην κορυφή της πυραμίδας του κόσμου συνδυάζεται με μία σειρά κοσμογονικών αλλαγών, που κονιορτοποιούν το σύνολο των κανόνων της παρακμασμένης Δύσης, χαράσσοντας νέους ορίζοντες με τη μορφή νεωτερισμών, που ήδη αλλάζουν την καθημερινότητά μας. Πρόκειται για τη θριαμβευτική επάνοδο στο προσκήνιο βασικών αξιών, που υποβαθμίστηκαν στους χρόνους της παγκοσμιοποίησης, όπως ο πατριωτισμός, οι παραδόσεις, η εθνική ταυτότητα, τα εθνικά σύνορα και το έθνος-κράτος, καθώς και για την υποχώρηση της προσπάθειας δημιουργίας παγκόσμιας διακυβέρνησης. Πρόκειται, επίσης, για τα ρομπότ, που κατακλύζουν τη Γη υποκαθιστώντας την ανθρώπινη εργασία ακόμα και στις πιο ευαίσθητες και απαιτητικές της μορφές, γεγονός που καθιστά επιτακτική τη λήψη έγκαιρων μέτρων, ώστε να αποφευχθεί η δημιουργία μιας κοινωνίας του 1/10.

Για να διεκδικήσετε το δώρο κάνετε like στη σελίδα του Tetragwno.gr, κοινοποιείτε δημόσια την ανάρτηση και γράφετε στα σχόλια του συνδέσμου (εδώτο ονοματεπώνυμο σας και κάνετε επίσης tag δύο φίλους σας.

Όροι: Οι συμμετέχοντες μπορούν να συμμετέχουν όσες φορές το επιθυμούν αρκεί να κάνουν διαφορετικά tag. Ο διαγωνισμός λήγει την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 στις 21:00 και τα ονόματα των νικητών θα αναρτηθούν στο site. Καλή επιτυχία!