Πέθανε ο συνθέτης Θεόδωρος Αντωνίου

Τα ξημερώματα της Τετάρτης, 26 Δεκεμβρίου 2018, έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 84 ετών, ο σπουδαίος συνθέτης, μουσικός παιδαγωγός και αρχιμουσικός.

Ο Θεόδωρος Αντωνίου γεννήθηκε, στις 10 Φεβρουαρίου του 1935, στην Αθήνα. Κατείχε τις θέσεις διδασκαλίας σε Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, το Πανεπιστήμιο της Γιούτα, και της Φιλαδέλφεια Μουσική Ακαδημία. Κατείχε μέχρι και σήμερα τη θέση του καθηγητή σύνθεσης μεταξύ του προσωπικού, στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης, όπου υπηρέτησε από το 1978. Ως μαέστρος, είχε συνεργαστεί με ορχήστρες, μικρές και σύνολα, και τα μουσικά τους οργανισμούς σε όλο τον κόσμο. Είχεασχοληθεί με πολλές μεγάλες ορχήστρες και μουσικά σύνολα, όπως τη Συμφωνική Ορχήστρα της Βοστώνης Αίθουσα Παίκτες, το Ραδιόφωνο Ορχήστρες του Βερολίνου και του Παρισιού, το Βαυαρικό Ραδιόφωνο Ορχήστρα, ο συναυλιακός χώρος Tonhalle Orchestra (Ζυρίχη), η Εθνική λυρική σκηνή, και το Berkshire Κέντρο Μουσικής Ορχήστρας.

Επιπλέον, κατείχε τη θέση του προέδρου του Εθνικού Ελλήνων Μουσουργών Association και διευθυντής της η Πειραματική Σκηνή της Εθνικής Όπερας της Ελλάδος από το 1989.

Το 2004, τιμήθηκε με το Βραβείο Herder από το Alfred Toepfer Stiftung F. V. S.[

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ