Aντικείμενα του Στίβεν Χόκινγκ πωλούνται σε δημοπρασία

Στίβεν Χόκινγκ © Liam White /Alamy Stock Photo

Από ένα αντίγραφο της διδακτορικής διατριβής του, μέχρι το αναπηρικό αμαξίδιό του, πολλά αντικείμενα που ανήκαν στον Στίβεν Χόκινγκ θα πουληθούν σε δημοπρασία, προσφέροντας στους θαυμαστές του Βρετανού θεωρητικού φυσικού, που αναζήτησε με το μυαλό του την προέλευση του σύμπαντος, την ευκαιρία να αποκτήσουν κάποια από τα υπάρχοντά του.

Ο Χόκινγκ, που έγινε παγκοσμίως γνωστός για την έρευνά του για τις μαύρες τρύπες, έπασχε από τη νόσο του κινητικού νευρώνα. Ήταν για χρόνια καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο και χρησιμοποιούσε υπολογιστή για να μιλάει. Πέθανε τον περασμένο Μάρτιο, σε ηλικία 76 ετών.

Στη δημοπρασία που τιτλοφορείται “Στους ώμους των γιγάντων”, περιλαμβάνονται επίσης χειρόγραφα του Νεύτωνα, του Δαρβίνου και του Άλμπερτ Αϊνστάιν. Θα πουληθούν επίσης 22 αντικείμενα του Χόκινγκ, όπως ένα από τα πέντε γνωστά αντίτυπα της διδακτορικής διατριβής “Ιδιότητες των διαστελλόμενων συμπάντων” που έγραψε όταν ήταν μεταπτυχιακός φοιτητής και εκτιμάται ότι θα “πιάσει” 100-150.000 λίρες (περίπου 130.000-200.000 ευρώ).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ