Κόσμος: Ανοίγουν σταδιακά τα θέατρα στη Βρετανία

Τα παρατεταμένα lockdown έβαλαν σε κίνδυνο τις περίπου 300.000 θέσεις εργασίας στη βρετανική θεατρική βιομηχανία, αλλά και χιλιάδες άλλες σε τομείς που ωφελούνται από τη λειτουργία των θεάτρων. Οι παραστάσεις αναμένεται να ξεκινήσουν στα μέσα Μαΐου με μέτρα ασφαλείας αλλά και σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό, αφού πολλοί χρειάστηκε να βρουν δουλειά αλλού για να επιζήσουν.

«Αυτό που συνέβη είναι ότι κάποιοι άνθρωποι επανεκτίμησαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Κάποιοι από τον κλάδο μας, και σίγουρα το δικό μας προσωπικό, επέλεξαν να μετακομίσουν μακριά από το Λονδίνο, και αρκετοί επανεκπαιδεύτηκαν και δουλεύουν ως καθηγητές γιατί δεν θέλουν πια τη ζωή του ελεύθερου επαγγελματία. Θέλουν μια πολύ πιο δομημένη καριέρα γιατί είδαν τι συμβαίνει όταν οι καιροί γίνονται δύσκολοι», δήλωσε η θεατρική παραγωγός Νίκα Μπερνς.

Αρκετοί καταξιωμένοι ηθοποιοί βίωσαν σοβαρές οικονομικές δυσκολίες.

«Όταν σου λένε ότι δεν μπορείς να ζητήσεις κρατική ενίσχυση ή επιδόματα, συνειδητοποιείς πως πράγματι, δεν μπήκες στο χώρο αυτό για τα λεφτά. Και συνειδητοποιείς για ποιο λόγο μπήκες. Και η πραγματικότητα είναι πως πρέπει να βρεις άλλη δουλειά ή να ζεις με ό,τι έχεις στην άκρη. Όμως στεκόμαστε στο ύψος μας, και είπαμε “όχι, θα επιστρέψουμε στις δουλειές μας, δεν θα εγκαταλείψουμε αυτό που κάνουμε και αυτό που εκπαιδευτήκαμε να κάνουμε”», είπε ο ηθοποιός Νόα Τόμας.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή: EuroNews