Ο Έλληνας ποιητής Κωνσταντίνος Παπαχαράλαμπος στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Ποίησης 2019 στο Λονδίνο

Ο Έλληνας ποιητής Κωνσταντίνος Παπαχαράλαμπος, ο οποίος κατοικεί τα τελευταία χρόνια στην Αγγλία, θα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Ποίησης 2019 στο Λονδίνο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί για 2 εβδομάδες (4-15 Απριλίου 2019) με 70 από τους πιο καινοτόμους λογοτέχνες και πρωτοποριακούς ποιητές της Ευρώπης (Pierre Alferi, Inga Pizane, Michael Fehr, Patrick Savolainen, Tatiana Faia, Harry Man κα).

Ο Κωνσταντίνος Παπαχαράλαμπος γεννήθηκε στην Καβάλα το 1988. Σπούδασε τοπογράφος μηχανικός στο ΑΠΘ και Real Estate στο Cass Business School του Λονδίνου. Έγραψε το project ποίησης «K – On» (Εντευκτήριο, 2011), με το οποίο συμμετείχε στο 1ο Φεστιβάλ Νέων Λογοτεχνών.

Κείμενά του έχουν δημοσιευθεί στα Books’ Journal, ΦΡΜΚ, Εντευκτήριο, Andro, Θράκα, Lifo, Athens Voice κ.ά. και έχουν γίνει εγκαταστάσεις στο Action Field Kodra. Ποιήματά του έχουν μεταφραστεί στα γερμανικά και τα ρωσικά. Η έκδοση«Futures: Poetry of the Greek Crisis» του βρετανικού οίκου Penned in the Margins συμπεριέλαβε στα αγγλικά ποίημα από το δεύτερο βιβλίο του «Είναι» (ΦΡΜΚ, 2015). Από το 2010 ζει στο Λονδίνο όπου εργάζεται ως τοπογράφος ανάπτυξης ακινήτων. Παρουσιάζει ποιήματά του με ειδικές performances στα ελληνικά και τα αγγλικά. Πιστεύει στη μαγεία της Tate Modern, την παντοδυναμία της πραλίνας και τις διατροφές που ξεκινούν κάθε άλλη Δευτέρα. Το πρόσφατο βιβλίο του στα ελληνικά με τίτλο ‘3: Ανθρώπων Ιστορία (εκδόσεις Κουκουνάρι, 2018) είναι το υβριδικό pop project για την επανάληψη του εγώ στα social media.