20ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης Γκ.Λ.Α.Τ

0
28-30 Σεπτεμβρίου 2018, Αποθήκη 1, αίθουσα Τζον Κασσαβέτης

Η αγάπη κι ο έρωτας, ο έμφυλος προσανατολισμός και η ταυτότητα φύλου, οι φιλικές και ερωτικές σχέσεις, τα ταμπού και τα ανθρώπινα δικαιώματα: ένα πληθωρικό καλειδοσκόπιο ανθρώπινων ιστοριών ζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη μέσα από τις ταινίες που φιλοξενούνται φέτος στο 20ό Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης Γκ.Λ.Α.Τ. (Γκέι, Λεσβιακών, Αμφισεξουαλικών, Τρανσεξουαλικών και Διεμφυλικών) Ταινιών.

Στη φετινή διοργάνωση, που έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, θα προβληθούν ταινίες μεγάλου και μικρού μήκους, τόσο μυθοπλασίας όσο και ντοκιμαντέρ, από 16 χώρες: Αυστραλία, Βέλγιο, Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ισπανία, Ισραήλ, Καναδάς, Κίνα, Νότια Κορέα, Περού και Τουρκία. Όλες οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους.

Τις κινηματογραφικές προβολές θα πλαισιώσουν οι εξής παράλληλες εκδηλώσεις:
• «Παραστάσεις που μεταρρυθμίζουν: Τέχνες που ενώνουν». Έξι οργανώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση (διοργάνωση Thessaloniki Youth Club of UNESCO) συζητούν για τον ανθρωπισμό, τα δικαιώματα του ανθρώπου και τον ερωτικό και έμφυλο προσανατολισμό και ταυτότητα (Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018, 11:00 – 15:00, Αποθήκη 1, είσοδος ελεύθερη).
Έκθεση ζωγραφικής με έργα της ζωγράφου Κατερίνας Χρήστου (Παρασκευή 28 έως Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018, Αποθήκη 1, φουαγιέ, είσοδος ελεύθερη).
Συζητήσεις με Έλληνες και ξένους προσκεκλημένους σκηνοθέτες και συντελεστές ταινιών, οι οποίοι θα βρίσκονται στο φεστιβάλ και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις του κοινού μετά τις προβολές.

Τιμές εισιτηρίων: 5€ ανά προβολή, 15 ευρώ για όλες τις προβολές.
Ελεύθερη είσοδος σε όλες τις προβολές που ξεκινούν στις 18:00, στην προβολή μετά την τελετή έναρξης στις 21:30 (Παρασκευή 28/09), και στην προβολή της καλύτερης ταινίας μικρού μήκους στην τελετή λήξης (Κυριακή 30/09, 23:30).
Περισσότερες πληροφορίες: https://lgbtq-iff.gr

Το Φεστιβάλ διοργανώνει η μη κερδοσκοπική εταιρία Σύμπραξη για το Κοινωνικό Φύλο σε συνεργασία με τον Όμιλο για την UNESCO Νέων Θεσσαλονίκης. Πραγματοποιείται με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Γενικού Προξενείου της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη, του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης – Γαλλικής Λαϊκής Αποστολής και του Γερμανικού Goethe Institut Θεσσαλονίκης. Πραγματοποιείται επίσης με την στήριξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Θεσσαλονίκης – Europe Direct.

Πρόγραμμα προβολών & εκδηλώσεων

Παρασκευή 28/9/2018
 • 18:00 Tristan (11΄)
  Είμαι ο Οκέι – Όταν η αγάπη αντιμετωπίζεται ως έγκλημα / Being Okey – When Love is Treated as a Crime (34΄)
  Ακολουθεί συζήτηση με τις σκηνοθέτιδες Nina Oppliger, Nadia Lanfranchi, Corinne Pfister.
 • 19:15 Γεύση από άνδρες / Taste in Men – 3 (13΄)
  Θα δεις την Άνοιξη / This Spring (62΄)
  Η γη είναι στρογγυλή και κανένας δεν μπορεί να ξεφύγει σε γωνίες – καταφύγιο / The World is Round So That Nobody Can Escape In The Corners – Refuge (10΄)
  Η γη είναι στρογγυλή και κανένας δεν μπορεί να κρυφτεί σε γωνίες – το φιλί / The World is Round So That Nobody Can Hide In the Corners – The Kiss (5΄)
  Ακολουθεί συζήτηση με τον σκηνοθέτη Leandro Goddinho
 • 21:30 Επίσημη έναρξη
  Φτου, γαμώτο! / Shoot (30΄)
  Malik (15΄)
  Αέρας / Air / Luft (91΄)
  Καράτε / Karate (4΄)

Σάββατο 29/9/2018

 • 11:00 – 15:00 Συζήτηση με θέμα «Παραστάσεις που Μεταρρυθμίζουν: Τέχνες που Ενώνουν». Συμμετέχουν οι οργανώσεις: Stichting art.1 (Ολλανδία), Accept- LGBT (Κύπρος), Helsinki Committee for Human Rights of R.o.M. (ΠΓΔΜ), Drustvo Kulturno Informacijsko in Svetovalno Sredisce Legebitra (Σλοβενία), Thessaloniki Youth Club for UNESCO (Ελλάς) & Σύμπραξη για το Κοινωνικό Φύλο / Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ΓκΛΑΤ Ταινιών. Ακολουθεί προβολή της ταινίας Σεξουαλικό Ον / Sexual Being (17΄) .
 • 18:00 Άνοιξέ το / Make It Up (4΄)
  Θετικός / POSI+IVE (12΄)
  Ομοφυλόφιλος / Poof (17΄)
  Τα χέρια δεν λένε ψέματα / Hands Don’t Lie (9΄)
  Διαφέρω / Different (2΄)
  Ένα φιλί τα μεσάνυχτα / A Kiss at Midnight (6΄)
 • 19:15 Ο κολλητός φίλος / The Good Friend (19΄)
  Νταής / Bully (58΄)
  Χρυσόψαρο / Goldfish (15΄)
  Ακολουθεί συζήτηση με τον σκηνοθέτη Γιώργο Αγγελόπουλο.
 • 21:30 Θα έπρεπε να συναντήσεις και τον γιο μου 2! / You Should Meet my Son 2! (75΄)
  Πρόσφυγες ουράνιου τόξου / Refugees Under the Rainbow (32΄)
  Ακολουθεί συζήτηση με την σκηνοθέτιδα Stella Traub.
Κυριακή 30/9/18
 • 18:00 Ασυνήθιστη κανονικότητα / Rarely Normal (38΄)
  Διαφορετική περίπτωση / Another Matter (12΄)
  Στο ουράνιο τόξο / Into the Rainbow (15΄)
 • 19:15 Για μια ζωή / For Life (10΄)
  Τέλος χρόνου / Time is Up (89΄)
  Ακολουθεί συζήτηση με τον σκηνοθέτη Νικόλα Πουλριάρο.
 • 21:30 Να με λες αδελφή / Call me Sis (107΄)
 • 23:30 Επίσημη λήξη – προβολή της καλύτερης ταινίας μικρού μήκους
Δείτε επίσης