Άδειασε τον ΘΟΚ ο Γιώργος Παπαγεωργίου

Σε ανακοίνωση για την ακύρωση της παράστασης «Λυσιστράτη» προχώρησε ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου, που θα παρουσιαζόταν το φετινό καλοκαίρι στην Κύπρο και στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, σε συνεργασία με το Ελληνικό Φεστιβάλ.

Σε επιστολή που απευθύνει προς το Διοικητικό Συμβούλιο και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου, ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Γιώργος Παπαγεωργίου αναφέρει τα εξής:

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πρόσκλησή σας να συμπεριληφθώ ως σκηνοθέτης στην πρόταση του ΘΟΚ για την φετινή παρουσία του Οργανισμού στο Φεστιβάλ Επιδαύρου, γεγονός ιδιαίτερα τιμητικό για ένα νέο καλλιτέχνη. Ωστόσο, βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να μην μπορώ να ανταποκριθώ, καθώς οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί έπειτα από την ανακοίνωση της πρόσκλησής σας, δεν μου επιτρέπουν να εργαστώ με τους δημιουργικούς όρους που θα επιθυμούσα, ώστε η πρότασή μου για την «Λυσιστράτη» του Αριστοφάνη να μπορεί να προετοιμαστεί και να λειτουργήσει στο πνεύμα της συνεργατικότητας και δημιουργικότητας που θα επιθυμούσα για την συγκεκριμένη παράσταση (όπως και για κάθε παράσταση που αναλαμβάνω ως σκηνοθέτης)».

Ο ΘΟΚ ωστόσο, αν και εκφράζει τη λύπη του για την εξέλιξη, θα προχωρήσει με την παρουσίαση του ίδιου έργου σε καλοκαιρινή περιοδεία εντός της Κύπρου, σε σκηνοθεσία Μάριου Μεττή.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Ακολουθήστε το tetragwno.gr στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης facebook, twitter και instragram για να ενημερώνεστε άμεσα για όλες τις πολιτιστικές ειδήσεις.