Άρθρο του Guardian αποκαλύπτει χρέος 1 εκατομμυρίου ευρώ στο Εθνικό Θέατρο. Τι ισχύει τελικά;

Ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στον Guardian (εδώ) και φέρει την υπογραφή ενός από τους μεγαλύτερους θεατρικούς κριτικούς παγκοσμίως, του Michael Billington, έχει δημιουργήσει ποικίλα ερωτήματα γύρω από το ελληνικό θέατρο και ήτοι το Εθνικό Θέατρο.

Ο  Billington, συνοδευόμενος από την Ιωάννα Μπλάτσου, ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Συνδέσμου Θεάτρων και Κριτικών Παραστατικών Τεχνών, παρακολούθησε παραστάσεις και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με σκηνοθέτες και ηθοποιούς. Μέσα στα πολλά που αναφέρει το άρθρο του κάνει λόγο και για κάτι που μας θορύβησε ιδιαίτερα. Αναφέρει μεταξύ άλλων, πως όταν ο Δημήτρης Λιγνάδης, καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου παρέλαβε την σκυτάλη από την προκάτοχη διεύθυνση κληρονόμησε εκτός της τεράστιας τιμής και ευθύνης και ένα χρέος. Ένα χρέος που φτάνει το 1 εκατομμύριο ευρώ!

Κάτι που όπως αφήνει να εννοηθεί, του το εκμυστηρεύτηκε ο ίδιος ο κ. Λιγνάδης και μάλιστα προσομοίωσε το βάρος του χρέους με το αντίστοιχο της ελληνικής κυβέρνησης. Η απορία που εύλογα γεννιέται είναι αν ισχύει κάτι τέτοιο και γιατί στην συνέντευξη τύπου που έδωσε ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής ενάμιση μήνα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του δεν αναφέρθηκε σε αυτό το γεγονός παρά περιορίστηκε στην δήλωση  «πρέπει να λυθούν κάποια φλέγοντα οικονομικά ζητήματα».

Τι είναι αυτό που γνωρίζει ο κ. Michael Billington και αγνοούμε εμείς;  Γιατί δεν έχει αναλάβει κάποιος την ευθύνη, ειδικά και μετά την δημοσίευση των παραπάνω σε ένα τόσο έγκυρο έντυπο; Μήπως, ήρθε η ώρα ο κ. Λιγνάδης να μιλήσει για την τεράστια, οικονομική τρύπα που χωρίς να ευθύνεται ο ίδιος παρέλαβε;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ