Δημήτρης Λιγνάδης: Ζητήθηκε η παραίτηση του από την Λίνα Μενδώνη

Mε ανάρτηση της η δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα μας ενημερώνει πως σύμφωνα με αξιόπιστες δημοσιογραφικές πηγές η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ζήτησε την παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη. Χωρίς να διευκρινίζεται κάτι παραπάνω. Αναμένεται επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου.

«Η Λίνα Μενδώνη ζήτησε την παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεατρου Δημήτρη Λιγνάδη, σύμφωνα με αξιόπιστες δημοσιογραφικές πηγές. Θα παρακαλούσα να μη γίνουν εικασίες σχετικά με τους λόγους παραίτησης. Επισήμως ακόμα τίποτα δεν είναι γνωστό.»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Λίνα Μενδώνη ζήτησε την παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεατρου Δημήτρη Λιγνάδη, σύμφωνα με…

Δημοσιεύτηκε από Elena Akrita στις Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2021

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ, πάντως, το υπουργείο Πολιτισμού διαψεύδει ότι ζητήθηκε παραίτηση. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το υπουργείο θα παρέμβει θεσμικά όταν και εφόσον χρειασθεί.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρης Λιγνάδης, διαψεύδει τις φήμες που θέλουν το όνομα του να αναφέρεται σε περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης εις βάρος νεαρών ηθοποιών.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με δημοσιογράφο του Πρώτου Θέματος ο διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, ανέφερε ότι δεν γνωρίζει κάτι σε σχέση με όσα φημολογούνται τις τελευταίες ώρες σχετικά με πιθανή εμπλοκή του ονόματος σε υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο πραγματικά» απάντησε σε σχετικό ερώτημα. Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά ότι «βρίσκεται σε σύσκεψη» χωρίς όμως να δώσει περαιτέρω διευκρινήσεις, να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την ανάρτηση της Έλενας Ακρίτα, η οποία έγραψε ότι η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ζήτησε σήμερα την παραίτηση του.