Έφυγε από τη ζωή ο Joey Jordison, ο ντράμερ της θρυλικού συγκροτήματος «Slipknot»

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 46 ετών, ο ντράμερ του θρυλικού συγκροτήματος «Slipknot», Joey Jordison. Την θλιβερή είδηση του θανάτου του επιβεβαίωσε η οικογένειά του με μία ανακοίνωση, προκαλώντας σοκ στην παγκόσμια σύγχρονη heavy metal μουσική σκηνή.

«Συντετριμμένοι μοιραζόμαστε μαζί σας τα νέα πως ο Joey Jordison, δημιουργικός ντράμερ, μουσικός και καλλιτέχνης, πέθανε ειρηνικά στον ύπνο του στις 6 Ιουλίου 2021. Ήταν 46 ετών. Ο θάνατος του Joey μας άδειασε τις καρδιές και ο πόνος μας είναι απερίγραπτος. Όσοι γνώριζαν τον Joey, καταλάβαιναν την ευφυΐα του, την ευγενική προσωπικότητά του, την τεράστια καρδιά του και την αγάπη του για την οικογένεια και τη μουσική. Η οικογένεια του Joey ζητά από φίλους, φανς και ΜΜΕ να σεβαστούν την ανάγκη για ιδιωτικότητα και ηρεμία σε αυτή την ασύλληπτα δύσκολη στιγμή. Η οικογένεια θα κάνει την κηδεία σε κλειστό κύκλο και ζητά από τα μέσα και το κοινό να σεβαστούν την επιθυμία των συγγενών».

Λίγα λόγια για τους Slipknot 

Οι Slipknot είναι αμερικανικό Heavy metal μουσικό συγκρότημα από το Ντε Μόιν της Αϊόβα. Δημιουργήθηκαν τον Σεπτέμβριο του 1995 από τους Πολ Γκρέι (The Pig) και Σον Κράχαν (Clown). Ο Πολ ήταν μπασίστας και ο Σον ντράμερ και με την συνεργασία τους δημιούργησαν το συγκρότημα «The Pale Ones».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι συντελεστές του συγκροτήματος γνωρίστηκαν μέσω της τοπικής μουσικής σκηνής. Έτσι μπήκαν στο συγκρότημα οι γνωστοί τους Άντερς Κολσέφνι (τραγούδι) και Ντόνι Στιλ (κιθάρα). Λίγο μετά την συνεργασία τους, ο Γκρέι κάλεσε τον φίλο του Τζόι Τζόρντισον επειδή το συγκρότημα θέλησε να πειραματιστεί με έναν επιπλέον ήχο κρουστών. Τελικά ο Τζόρντισον συμμετείχε στο συγκρότημα ως κύριος ντράμερ εκτοπίζοντας τον Σον Κράχαν στα προσαρμοσμένα κρουστά. Επιπλέον, ο Άντερς συνέβαλε στα κρουστά παραμένοντας ο κύριος τραγουδιστής.

Το συγκρότημα εγκαταστάθηκε στο υπόγειο του Άντερς για να “ανακαλύψει” τον ήχο του και να τον βελτιώσει. Αργότερα ζήτησαν από τον Τζος Μπρέιναρντ να συμμετέχει ως δεύτερος κιθαρίστας και τα μέλη έφτασαν τα 6. Το συγκρότημα ξεκίνησε τις πρόβες με το όνομα Meld.

Συνεχίζοντας την εξέλιξη του, το συγκρότημα, μετά από πρόταση του Τζόρντισον, άλλαξε το όνομά του σε Slipknot (όπως και ένα από τα τραγούδια τους).

Στα χρόνια που ακολούθησαν υπήρξαν πολλές αλλαγές για τους Slipknot, με τους Ντόνι Στιλ (κιθάρα), Άντερς Κολσέφνι (φωνητικά) και Τζος Μπρέιναρντ (κιθάρα) να αποχωρούν και με τους Σιντ Γουίλσον (σκρατς πικάπ), Κρις Φεν (κρουστά), Τζιμ Ρουτ (κιθάρα), Κρεγκ Τζόουνς (δειγματοληψία), Μικ Τόμσον (κιθάρα) και Κόρι Τέιλορ (φωνητικά) να συμπληρώνουν την τελική μορφή του εννεαμελούς συγκροτήματος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύρια γνωρίσματα των Slipknot είναι οι μάσκες και γενικά η εμφάνισή τους, το επιθετικό μουσικό τους στυλ και οι χαοτικές τους ζωντανές εμφανίσεις.

Το 2010, ενώ οι Slipknot σχεδίαζαν τα επόμενα σχέδιά τους, ο Πολ Γκρέι βρέθηκε νεκρός στις 24 Μαΐου του 2010 από υπερβολική δόση ναρκωτικών στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου, στο Έρμπαντεϊλ της Αϊόβα.

Οι Slipknot μετά από ένα μεγάλο διάλειμμα θρήνου για το θάνατο του Γκρέι επέστρεψαν στις ζωντανές εμφανίσεις και ετοίμασαν το 2013 το νέο τους album που ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του. Τον Δεκέμβριο του 2013 ο Τζόι Τζόρντισον φεύγει από το συγκρότημα. Η μπάντα αντικατέστησε τον Τζόι Τζόρντισον με τον Τζέι Γουάινμπεργκ, ενώ προσλήφθηκε ο Αλεσάντρο Βεντουρέλλα για την θέση του μπασίστα. Ωστόσο, δεν είναι κανονικά μέλη του συγκροτήματος.

Το Δεκέμβριο του 2017, ο Σον Κράχαν έδωσε μια ραδιοφωνική συνέντευξη με τον Jamey Jasta του Hatebreed για το ‘The Jasta Show ‘, λέγοντας ότι το νέο άλμπουμ Slipknot θα μπορούσε να είναι το τελευταίο του με τη μπάντα.