Έκτακτα μέτρα προστασίας – Τι ισχύει από τη Δευτέρα 22/11 για τον Πολιτισμό

Με στόχο την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού θεσπίζονται έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας. Σήμερα δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ η απόφαση με τα «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορονοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα από τη Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τη Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 06:00».

Αυστηρό είναι το πλαίσιο για τους ανεμβολίαστους κατά της covid-19.

Το πρώτα μέτρα προστασίας είναι η χρήση προστατευτικής μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων εργασίας και σε όλους τους εξωτερικούς χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός.

Τήρηση αποστάσεων ενάμισι μέτρου μεταξύ των ατόμων (ένα άτομο ανά 2 τ.μ.) σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, είτε αμιγείς για πλήρως εμβολιασμένους και νοσήσαντες κατά το τελευταίο εξάμηνο είτε μικτούς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αρχαιολογικοί χώροι, μουσεία, κλειστά μνημεία και χώροι διεξαγωγής εικαστικών και λοιπών καλλιτεχνικών εκθέσεων, κινηματογραφικές προβολές, ζωντανά θεάματα και ακροάματα, λοιπές παραστατικές τέχνες

Δυνατότητα λειτουργίας μόνο για πρόσωπα που έχουν εμβολιασθεί ή νοσήσει κατά το τελευταίο εξάμηνο, Οι επισκέπτες εισέρχονται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο, πιστοποιητικού εμβολιασμού, ή πιστοποιητικού νόσησης. Οι ανήλικοι από τεσσάρων έως και 17 ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test). Επιτρέπονται οι ομαδικές ξεναγήσεις με τη χρήση μάσκας και την τήρηση αποστάσεων.

Κέντρα διασκέδασης συμπεριλαμβανομένων κλειστών χώρων δεξιώσεων, μουσικών σκηνών και μπουάτ

Λειτουργία αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο. Ποσοστό πληρότητας 100%. Υποχρεωτική επίδειξη κατά την είσοδο των πελατών, πιστοποιητικού εμβολιασμού, ή πιστοποιητικού νόσησης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το tetragwno.gr στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης facebooktwitter και instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για όλες τις πολιτιστικές ειδήσεις.