Η Φίνος Φιλμ για τις εκλογές: «Η ενωμένη δεξιό-κέντρο-αριστερά»

Καθώς η ημερομηνία των εκλογών ανακοινώθηκε για τις 21 Μαΐου, η Φίνος Φιλμ σχολιάζει την επικαιρότητα με ένα αιχμηρό «προεκλογικό» στιγμιότυπο από την ταινία «Ο Τρομοκράτης», με πρωταγωνιστές τους Νίκο Δαδινόπουλο, Κώστα Βουτσά και Σωτήρη Τζεβελέκο να μιλούν για το όραμα της «Ενωμένης».

«Η ενωμένη δεξιό-κέντρο-αριστερά του «Τρομοκράτη» (1975) είχε αν μη τι άλλο… όραμα. Μείνετε συντονισμένοι για απολαυστικά προεκλογικά «σφηνάκια» με την διαχρονική ματιά της Φίνος Φιλμ», γράφει σε tweet η θρυλική εταιρεία παραγωγής της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τρεις φίλοι μετά τη Δικτατορία φτιάχνουν ένα κόμμα για να σώσουν την Ελλάδα. Προκειμένου να βρουν χρήματα απαγάγουν έναν πλούσιο και απειλούν να τον σκοτώσουν αν δεν τους δώσουν χρήματα. Τελικά όμως διαπιστώνουν πως οι συγγενείς του πλούσιου δεν ενδιαφέρονται γι’ αυτόν και οι ίδιοι δεν θέλουν να τον σκοτώσουν.

Το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιάννης Δαλιανίδης, με πρωταγωνιστή τον Κώστα Βουτσά. Η ταινία προβλήθηκε τη σεζόν 1975-1976, στην κάθοδο του κλασικού ελληνικού κινηματογράφου, έκοψε 70.090 εισιτήρια και ήρθε 4η ανάμεσα στις 38 ταινίες της σεζόν.

Ακολουθήστε το tetragwno.gr στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης facebook, twitter και instragram για να ενημερώνεστε άμεσα για όλες τις πολιτιστικές ειδήσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ