Η Κίμωλος στήνει δανειστικές βιβλιοθήκες στην παραλία

Αν βρεθείς στην Κίμωλο αυτό το καλοκαίρι, φέρε ένα από τα παλιά βιβλία σου μαζί σου. Θα το αφήσεις στα ράφια μιας ξύλινης βάρκας από τις τέσσερις που έχουν στηθεί στις παραλίες του νησιού, και ζουν πλέον τη νέα τους ζωή ως ανοιχτές βιβλιοθήκες.

Οι βάρκες-βιβλιοθήκες έχουν στηθεί σε τέσσερα σημεία του νησιού –συγκεκριμένα στο λιμάνι και τις παραλίες Αλυκή, Μπονάτσα και Πράσα− και αποτελούν δωρεά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Α. Κ. Λασκαρίδης, στο πλαίσιο του προγράμματος «Sea Change Greek Islands», ενώ αποτελούν μια πρωτότυπη ιδέα της Εθελοντικής Ομάδας Κιμώλου «Κιμωλίστες», η οποία είναι και ο πρεσβευτής του προγράμματος στο νησί. Οι υπέροχες ζωγραφιές που στολίζουν τις βάρκες είναι έργο της ζωγράφου Ελένης Τεκνοπούλου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάθε επισκέπτης του νησιού θα μπορεί να πάρει ένα βιβλίο από την ανοιχτή βιβλιοθήκη, χωρίς καμία απολύτως υποχρέωση. Ωραία ιδέα, βέβαια, θα ήταν να φέρεις ένα δικό σου βιβλίο για να ενισχύσεις το εγχείρημα και να αντικαταστήσεις το βιβλίο που πήρες –υποχρεωτικό, όμως, δεν είναι σε καμία περίπτωση.

Πηγή: in2life.gr