Η Λίνα Μενδώνη παρέδωσε τα καθήκοντα στον υπηρεσιακό υπουργό Γιώργο Κουμεντάκη

Η απερχόμενη υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη παρέδωσε τα καθήκοντα στον υπηρεσιακό υπουργό Γιώργο Κουμεντάκη.

Πραγματοποιήθηκε χθες στο αμφιθέατρο του ΥΠΠΟΑ η τελετή παράδοσης-παραλαβής του χαρτοφυλακίου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η απερχόμενη υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη παρέδωσε τα καθήκοντα στον υπηρεσιακό υπουργό Γιώργο Κουμεντάκη.

Παρόντες στην τελετή ήταν, ο υφ. Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο υφ. Πολιτισμού και Αθλητισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο Γ.Γ. Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου, η Γ.Γ. Σύγχρονου Πολιτισμού Ελένη Δουνδουλάκη και ο Γ.Γ. Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατά την ομιλία της, η Λίνα Μενδώνη είπε: «Θεωρώ τυχερό το Υπουργείο που, έστω για αυτό το διάστημα, θα υπηρετήσει στη θέση της ηγεσίας ο Γιώργος Κουμεντάκης -τον γνωρίζετε όλοι, δεν χρειάζεται να πω πολλά- ένας χαρισματικός καλλιτέχνης, ο οποίος παραμέρισε, από αγάπη στον πολιτισμό, την προσωπική του πορεία στη μουσική, για να υπηρετήσει την Εθνική Λυρική Σκηνή από το 2016. Eίναι ο άνθρωπος, ο οποίος χωρίς υπερβολή απογείωσε τον οργανισμό»

Ενώ, στη συνέχεια συμπλήρωσε «Πρέπει να πω ότι ο Γιώργος Κουμεντάκης είναι και γούρικος. Πριν από λίγο, η UNESCO αποφάσισε την εγγραφή των ελασμάτων της Δωδώνης, στον κατάλογο «Μνήμη του Κόσμου». Επίσημα, η απόφαση δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά έχουν γίνει όλες οι διοικητικές διαδικασίες.»

Ο Γιώργος Κουμεντάκης, είπε: «Γνωρίζουμε ότι εργαστήκατε σε δύσκολες και συχνά αντίξοες συνθήκες, όμως τα αποτελέσματα του έργου σας σας δικαιώνουν απέναντι στους πολίτες, αλλά και απέναντι στην ιστορία. Τελικά, το καλό νικάει. Σας ευχαριστούμε».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Για το σύντομο χρονικό διάστημα της υπηρεσιακής κυβέρνησης, που θα έχω την τιμή να υπηρετήσω το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, θα προσπαθήσω να συμβάλω στην απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών, σε αγαστή συνεργασία μαζί τους, προκειμένου να προχωρούν οι απαραίτητες διαδικασίες για την επίλυση προβλημάτων των πολιτών, οι οποίες δεν μπορούν να περιμένουν», τόνισε ο νέος υπηρεσιακός υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ακολουθήστε το tetragwno.gr στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης facebook, twitter και instragram για να ενημερώνεστε άμεσα για όλες τις πολιτιστικές ειδήσεις.