Η Μενδώνη αποχώρησε από τη βουλή – Αναγνωστοπούλου: «Αποχώρησε προκειμένου να μην απαντήσει»

Η αποχώρηση της υπ. Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη από τη βουλή κατά τη διάρκεια επίκαιρης ερώτησης από την βουλεύτρια Αχαΐας και Τομεάρχη Πολιτισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σία Αναγνωστοπούλου, προκάλεσε ερωτήματα.

Το περιστατικό συνέβη χθες στο κοινοβούλιο, όταν η Σία Αναγνωστοπούλου κατέθεσε ερώτηση προς την υπουργό για τη βίαιη διακοπή της παράστασης του κωμικού Χριστόφορου Ζαραλίκου μιλώντας για «κουλτούρα φόβου και φίμωσης», από τη δημοσιογράφο Σάσα Σταμάτη και τους μπράβου της. Στη συνέχεια, επισήμανε το γεγονός πως δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση από το ΥΠΠΟΑ.

Η υπουργός αφού αποχώρησε, πήρε το λόγο ο υφυπουργός Νικόλας Γιατρομανωλάκη για να απάντησε πως «η ελευθερία της έκφρασης του λόγου και της τέχνης είναι αδιαπραγμάτευτες αρχές», τονίζοντας πως «δεν είναι η πρώτη φορά που το λέω εκφράζοντας το υπουργείο Πολιτισμού».

Λίγη ώρα αργότερα η βουλεύτρια κατήγγειλε τη συμπεριφορά της υπουργού στον προσωπικό της λογαριασμό υπογραμμίζοντας ότι «αποχώρησε από τη Βουλή προκειμένου να μην απαντήσει. Αυτό είναι Πολιτισμός για τη νέα Δεξιά. Η υπουργός Πολιτισμού επιδεικτικά να αποφεύγει να υπερασπιστεί αυτό που κατεξοχήν επιβάλλει ο ρόλος της».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από τη βουλή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακολουθήστε το tetragwno.gr στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης facebooktwitter και instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για όλες τις πολιτιστικές ειδήσεις.