Η Βέφα Αλεξιάδου, η εμβληματική «εθνική μας μαγείρισσα», πέθανε σε ηλικία 91 ετών, αφήνοντας πίσω της μια τεράστια παρακαταθήκη στη γαστρονομία και την ελληνική κουζίνα.
Νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης το τελευταίο διάστημα, ενώ τα τελευταία χρόνια ζούσε μόνιμα στη Χαλκιδική.
Γεννημένη στον Βόλο το 1933, σπούδασε Χημεία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και στη συνέχεια εξειδικεύτηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες στην υγιεινή τροφών και τη μαγειρική τέχνη. Η καριέρα της εκτοξεύτηκε μέσα από την τηλεόραση, όταν εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον «Πρωινό Καφέ» του ΑΝΤ1, μαγειρεύοντας για το κοινό μαζί με διάσημες παρουσιάστριες όπως η Ρούλα Κορομηλά και η Ελένη Μενεγάκη. Αργότερα, παρουσίασε δικές της εκπομπές, όπως τα «Μυστικά της Βέφας» και «Στην κουζίνα με τη Βέφα».
Η Βέφα Αλεξιάδου έγραψε δεκάδες βιβλία μαγειρικής που γνώρισαν διεθνή επιτυχία, με βραβεία και μεταφράσεις σε πολλές γλώσσες. Ήταν μια γυναίκα που κατάφερε να κάνει την ελληνική κουζίνα γνωστή παγκοσμίως, ενώ παράλληλα αποτέλεσε έμπνευση για γενιές νοικοκυρών και επαγγελματιών. Παρά τις επαγγελματικές της επιτυχίες, η προσωπική της ζωή σημαδεύτηκε από τραγωδίες, καθώς έχασε και τις δύο κόρες της μέσα σε λίγους μήνες το 2014 και το 2015.
Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε το tetragwno.gr στο Google News και στα μέσα κοινωνικής δικτύωση, facebook, Χ (twitter) και instagram για να ενημερώνεστε άμεσα για όλες τις πολιτιστικές ειδήσεις.