Το «τελευταίο αντίο» στην Κατερίνα Χέλμη

Με συγκίνηση αποχαιρέτησαν συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι της σήμερα το πρωί την Κατερίνα Χέλμη, σπουδαία ηθοποιό του θεάτρου και του κινηματογράφου, που πέθανε το Μεγάλο Σάββατο, σε ηλικία 83 ετών.

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Γιάννης Μόσχος, η Αννα Φόνσου, ο Μάνος Καρατζογιάννης, ο Χάρης Ρώμας, η Ευδοκία Ρουμελιώτη, καθώς και ο υφυπουργός Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης παρευρέθηκαν στην εξόδιο ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών και στο Νεκροταφείο της Κηφισιάς.

Ποια ήταν η Κατερίνα Χέλμη

Η Κατερίνα Χέλμη έγινε ευρέως γνωστή στο ελληνικό κοινό μέσα από ρόλους σε μερικές από τις πιο αγαπημένες ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. Η πρώτη της εμφάνιση στον κινηματογράφο πραγματοποιήθηκε το 1957 στην ταινία Μπαρμπαγιάννης ο κανατάςαλλά η μεγαλύτερή της επιτυχία είναι Τα κόκκινα φανάρια, όπου είπε την ατάκα «Μην φύγεις, Ντόρη, θα φαρμακωθώ». Υπήρξε, επίσης, η αντίζηλος της Αλίκης Βουγιουκλάκη στην ταινία Η αγάπη μας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας της, έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 25 ταινίες και σε 4 τηλεοπτικές σειρές. Έχει ασχοληθεί επίσης με την συγγραφή αρκετών βιβλίων.

Σύζυγός της ήταν ο καθηγητής και ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Σβολόπουλος. Σε αντίθεση με τον σύζυγό της, ο οποίος ήταν στενός φίλος του Κωνσταντίνου Καραμανλή και διευθυντής του Ιδρύματος Καραμανλή, η Κατερίνα Χέλμη δραστηριοποιήθηκε πολιτικά στο ΠΑΣΟΚ, ως μέλος της Επιτροπής Συνδικαλιστικού Επιστημόνων-Καλλιτεχνών. Στις δημοτικές εκλογές του 1994, εκλέχθηκε δημοτική σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων με την παράταξη του Θεόδωρου Πάγκαλου.

Ακολουθήστε το tetragwno.gr στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης facebook, twitter και instragram για να ενημερώνεστε άμεσα για όλες τις πολιτιστικές ειδήσεις.

https://filmwork.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ