Μενδώνη για Λιγνάδη: «Δεν ξέρω φήμες… Αφήστε τα πράγματα να εξελιχθούν, αν εξελιχθούν!»

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, παρευρέθηκε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αταίριαστοι» και μίλησε για το φλέγον ζήτημα των τελευταίων ωρών και για όσα φημολογούνται για την παραίτηση του καλλιτεχνικού διευθυντή, Δημήτρη Λιγνάδη, από το Εθνικό Θέατρο.

Χθες, μάλιστα, ο καλλιτεχνικός διευθυντής προέβη σε ανακοίνωση ότι «Συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντα του»

Η υπουργός διευκρίνησε, όπως και χθες με την ανακοίνωση του Υπουργείου, απαντώντας στην ερώτηση του δημοσιογράφου «Δεν ξέρω, τι εννοείτε βοά για τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου. Δεν ξέρω συζητήσεις. Δεν ξέρω φήμες. Δε μας αφορούν. Ξέρετε είμαστε κράτος δικαίου. Προφανώς όταν έχουμε συγκεκριμένες καταγγελίες οφείλουμε να επέμβουμε. Δεν χωρά καμία ανοχή και ανεκτικότητα σε θέματα βίας, οποιασδήποτε μορφής. Όταν δεν υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες μπαίνουμε σε άλλες ατροπούς. Δημιουργούμε πλαίσιο ανθρωποφαγίας που δεν στέκει σε κράτος δικαίου».

Σε επόμενη ερώτηση του δημοσιογράφου, για το αν υπάρξει επίσημη καταγγελία, το υπουργείο θα πάρει το δρόμο της παύσης για τον Δημήτρη Λιγνάδη, η υπουργός απάντησε:  «Μην λειτουργούμε με υποθέσεις. Αφήστε τα πράγματα να εξελιχθούν, αν εξελιχθούν. Αν υπάρχουν καταγγελίες, οι καταγγελίες θα εξεταστούν». Συνεχίζοντας «Επώνυμη καταγγελία, ούτε καν non paper δεν έχει κατατεθεί στο υπουργείο πολιτισμού».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ