Μητσοτάκης για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα: «Είναι σαν να κόβεις τη Μόνα Λίζα στη μέση»

«Είναι σαν να κόβεις τη Μόνα Λίζα στη μέση. Το ένα κομμάτι να πάει στο Βρετανικό Μουσείο και το άλλο στο Λούβρο»

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στην εκπομπή του BBC «Κυριακή με την Λόρα Κένισμπεργκ» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην πορεία των διαπραγματεύσεων για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα.

«Είναι σαν να κόβεις τη Μόνα Λίζα στη μέση. Το ένα κομμάτι να πάει στο Βρετανικό Μουσείο και το άλλο στο Λούβρο. Νομίζετε πως αυτοί που θα το βλέπουν θα αξιολογούν τον πίνακα όπως του αρμόζει; Αυτό ακριβώς συμβαίνει με τα Γλυπτά του Παρθενώνα», τόνισε με νόημα ο κ. Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε αισιόδοξος ότι μέσα στην θητεία του θα υπάρξει λύση. Επεσήμανε πως το ζήτημα των Γλυπτών δεν είναι απλά η επιστροφή κάποιον αρχαιοτήτων στον τόπο τους αλλά η επανένωσή τους.

«Δεν έχουμε κάνει τόση πρόοδο στο θέμα όση θα θέλαμε. Αλλά είμαι ένας άνθρωπος με υπομονή και ελπίζω ότι μέσα στην θητεία μου θα τα καταφέρουμε», κατέληξε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το tetragwno.gr στο Google News και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης facebook, twitter και instragram για να ενημερώνεστε άμεσα για όλες τις πολιτιστικές ειδήσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ