Μπιλ Άκμαν: «Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος πιθανότατα έχει ξεκινήσει»

Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος επενδυτής και επιχειρηματίας Μπιλ Άκμαν, ο οποίος προέβλεψε στοιχηματίζοντας την πανδημία της covid-19, ξαναχτυπά στο twitter σημειώνοντας πως «ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος πιθανότατα έχει ξεκινήσει

«Τον Ιανουάριο του 2020, είχα εφιάλτες σχετικά με το ενδεχόμενο μιας πανδημίας, αλλά όλοι φαινόταν να πιστεύουν ότι ήμουν τρελός. Έχω παρόμοιους εφιάλτες τώρα. Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος πιθανότατα έχει ξεκινήσει, αλλά αργήσαμε να το αναγνωρίσουμε»

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όπως εξήγησε ο Άκμαν, το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ λειτουργούν με βάση τον «φόβο τους μήπως προκαλέσουν τον Πούτιν», ενώ ο Πούτιν έχει πει ότι η στήριξη της Δύσης προς την Ουκρανία με τη μορφή κυρώσεων και προμηθειών ισοδυναμεί με την κήρυξη πολέμου.

Πάντως, σύμφωνα με τον CEO της Pershing Square Capital, υπάρχουν και άλλα που μπορούν να γίνουν πριν οι ΗΠΑ μπουν σε κανονικό πόλεμο με τη Ρωσία. Σύμφωνα με την άποψή του, οι ΗΠΑ θα πρέπει να σταματήσουν να αγοράζουν ρωσικό πετρέλαιο και να εργαστούν προκειμένου να προμηθεύσουν την Ουκρανία με όπλα και πληροφορίες. Εάν οι κυρώσεις αποτύχουν, το ΝΑΤΟ θα πρέπει να εξετάσει την no-fly zone πάνω από την Ουκρανία, είπε.

«Όταν ήμουν παιδί και έμαθα για το Ολοκαύτωμα, ρώτησα τους παππούδες μου γιατί δεν έκαναν περισσότερα για να σώσουν εκατομμύρια ανθρώπους από τη γενοκτονία κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Δεν είχαν πολύ καλές απαντήσεις. Τι θα πούμε στα δικά μας εγγόνια όταν μας ρωτήσουν γιατί επιτρέψαμε να πεθάνουν δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες ή και εκατομμύρια Ουκρανοί;», τόνισε.

Ο Άκμαν έχει ήδη ζητήσει από τον Τζο Μπάιντεν να θέσει μία πραγματική κόκκινη γραμμή και να εξετάσει μία στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελικά, εκτιμά, η χώρα που έχει τη δύναμη να τελειώσει τον πόλεμο στην Ουκρανία είναι η Κίνα, σημειώνει. «Ο Πούτιν σέβεται και πιθανότατα φοβάται την Κίνα. Η Κίνα μπορεί να ανεβάσει τον εαυτό της στην παγκόσμια σκηνή βοηθώντας να λυθεί αυτή η κρίση. Ο χρόνος  τελειώνει ώσπου να πεθάνουν πολλά ακόμα 18μηνα παιδιά», σημείωσε.

Πηγή: moneyreview.gr

Ακολουθήστε το tetragwno.gr στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης facebook, twitter και instragram για να ενημερώνεστε άμεσα για όλες τις πολιτιστικές ειδήσεις.