Νίκος Νικολάου: Ο αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ αντιμέτωπος με κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Εύας Μπαϊρακτάρη και του NEWS2U ο ηθοποιός και αναπληρωτής Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ Νίκος Νικολάου σύντομα θα περάσει την πόρτα του εισαγγελέα αφού εις βάρος του υπάρχουν πλήθος καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση.

Μέσα στο δύσκολο κλίμα των ημερών συνεχίζονται οι μαρτυρίες ανθρώπων του θεάτρου που έχουν βιώσει σεξουαλική και εργασιακή βία. Μετά, τις αποκαλύψεις για τον Δημήτρη Λιγνάδη, ακόμα, μια επιλογή της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη βρίσκεται αντιμέτωπη με την δικαιοσύνη. Μάλιστα, οι πρώτες πληροφορίες λένε πως ήδη το Mega έχει προχωρήσει σε αποδέσμευση του ηθοποιού από την τηλεοπτική σειρά «Έξαψη» που πρωταγωνιστεί.

Την αρχή του κουβαριού άρχισε να ξετυλίγει ο δημοσιογράφος Τάσος Τεργιάκης, ο οποίος αποκάλυψε στον αέρα της εκπομπής του Πρωινού πως τα στόματα έχουν ανοίξει και για ένα άλλο υψηλά ιστάμενο πρόσωπο στον χώρο του πολιτισμού. Συγκεκριμένα: «Ο γνωστός ηθοποιός κατέχει υψηλή θέση στα δρώμενα του πολιτισμού, κάτι αντίστοιχο με τον κ. Λιγνάδη. Οι καταγγελίες αυτές σχετίζονται με συγκεκριμένες παραστάσεις και επιθέσεις μέσα σε καμαρίνια. Δεν θα πω πού έχουν γίνει αυτές οι καταγγελίες, αλλά νομίζω ότι θα πάρουν και αυτές τον δρόμο της Δικαιοσύνης, διότι έστω και αν έχουν παραγραφεί, μπορεί από την ιστορία να βγει κάτι πιο σύγχρονο, ίσως κάτι που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια».

Να θυμίσουμε πως ο Νίκος Νικολάου ανέλαβε το 2019 χρέη αναπληρωτή καλλιτεχνικού διευθυντή στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και ήταν μια ενέργεια εκ μέρους της Λίνας Μενδώνη που είχε συζητηθεί τόσο για το κατεπείγον της πράξης της όσο για την ταχεία αντικατάσταση του προηγούμενου συμβουλίου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίσης, ο Νίκος Νικολάου είχε εκφράσει την στήριξη του στο πρόσωπο της υπουργού όταν σύσσωμος ο καλλιτεχνικός κόσμος ζητούσε την παραίτηση της και ανάληψη ευθυνών όσον αφορά το σκάνδαλο με τον έτερο πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη.

Η δήλωση του μετά την συνέντευξη τύπου της Μενδώνη ήταν «Ξεκάθαρα πολιτική σκοπιμότητα κρύβεται πίσω από όσους ζητούν την παραίτηση της Μενδώνη. Η κ. Μενδώνη έκανε κάποιες τοποθετήσεις σε κρατικούς οργανισμούς. Προέκυψε αυτό το θέμα (σ.σ. του Δημήτρη Λιγνάδη). Βγήκε και είπε ότι εξαπατήθηκε. Και επειδή εξαπατήθηκε, της ζητούν να παραιτηθεί».