Ο καλλιτέχνης δεν είναι άνθρωπος: Μια κραυγή από την Έλια Βεργανελάκη για όλους!

Η αγωνία και η διαδρομή τους προς ίση αντιμετώπιση, έχει φέρει σε δυσανασχέτηση τους καλλιτέχνες. Είναι εκείνοι που με τη δική τους κραυγή μέσα από τα σωματεία ΣΕΗ, ΣΕΘΕΑ ΣΕΧΩΧΟ & ΠΜΣ (μουσικών, ηθοποιών, χορευτών, τεχνικών και εργαζόμενοι στο Θέαμα – Ακρόαμα) υπέγραψαν ένα κείμενο, διεκδικώντας να στηριχθεί αποφασιστικά το εισόδημα όλων των εργαζόμενων και των ανέργων του κλάδου. Αιτήθηκαν καθολική εφαρμογή του επιδόματος σε όλους τους ηθοποιούς, μουσικούς, χορευτές, τεχνικούς και τους εργαζόμενους στο θέαμα – ακρόαμα, ανεξάρτητα από τις εργασιακές σχέσεις. Εδώ μπορείτε να δείτε και τα υπόλοιπα αιτήματα. Ο κάθε ένας και η κάθε μια από τη δική του θέση διεκδικούν μέχρι η πολιτεία να ακούσει την κραυγή τους. Επίσης, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων ζητά (εδώ) την άμεση παρέμβασή στο επείγον ζήτημα της εξαργύρωσης εισιτηρίων για τις εκδηλώσεις θεάματος που, λόγω της πανδημίας, είτε θα ακυρωθούν είτε θα μεταφερθούν σε μεταγενέστερη ημερομηνία εντός του 2020 ή του 2021.

Στο παρακάτω βίντεο η ηθοποιός, συνθέτις, casting director Έλια Βεργανελάκη δίνει την πιο αληθινή και αποστομωτική απάντηση. 

«Μετά από έναν μήνα σε καραντίνα, κλεισμένη μες στο σπίτι στην Αθήνα, ξύπνησα και έγραψα αυτό το κείμενο και αποφάσισα να φτιάξω το βίντεο για να έχει ει δυνατόν μεγαλύτερη απήχηση. Εύχομαι να είστε όλοι καλά, διασκεδαστές και μη, εύχομαι επίσης να αλλάξει κάτι και να μην χρειάζεται να ζητάμε εμείς οι καλλιτέχνες αυτής της χώρας τα αυτονόητα. Καλή δύναμη σε όλους»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ