Όλγα Τουρνάκη: Συλλυπητήρια μηνύματα από Εθνικό Θέατρο και Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Το Εθνικό Θέατρο και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος αποχαιρετούν με βαθιά θλίψη την σπουδαία ηθοποιό του ελληνικού θεάτρου Όλγα Τουρνάκη.

«Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε σήμερα μια σπουδαία ηθοποιό που αφιερώθηκε στην τέχνη της και στο έργο του Εθνικού Θεάτρου, συμμετέχοντας σε 90 και πλέον παραγωγές στη διάρκεια πέντε δεκαετιών. Αγαπημένη πρωταγωνίστρια και δασκάλα, αφοσιωμένη εργάτρια της υποκριτικής, η Όλγα Τουρνάκη διέγραψε μια αξιοθαύμαστη πορεία, υπηρετώντας ρόλους σε όλο το φάσμα του δραματολογίου που την καθιστούν κεφάλαιο ξεχωριστό στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου.

Η προσφορά της δεν γνώρισε όρια μεταξύ των ειδών, παραδίδοντας αξιομνημόνευτες ερμηνείες στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση που αποτελούν παράδειγμα για τις επόμενες γενιές. Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους της», αναφέρει η επιστολή του Εθνικού Θεάτρου.

Ενώ, στο συλλυπητήριο μήνυμα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος σημειώνεται: «H Όλγα Τουρνάκη διάνυσε μια σημαντική διαδρομή στο θέατρο, στον κινηματογράφο, στην τηλεόραση. Υπήρξε μια ηθοποιός της οποίας η υποκριτική δεινότητα έδινε βάθος και ευαισθησία σε όλους τους ρόλους που ερμήνευε. Ξεχώριζε για το ιδιαίτερα εκφραστικό πρόσωπό της, το αγέρωχο παράστημα και το ξεχωριστό της ηχόχρωμα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος είχε συνεργαστεί σε τρεις παραστάσεις: «Ιφιγένεια η εν Ταύροις» του Ευριπίδη. Σκηνοθεσία: Γιώργος Θεοδοσιάδης (1972), «Εννιά ερημικές φωνές» του Χρήστου Σαμουηλίδη. Σκηνοθεσία: Γιώργος Εμιρτζάς (1974) & «Ο Πειρασμός» του Γρηγορίου Ξενοπούλου. Σκηνοθεσία: Γιώργος Θεοδοσιάδης (1974)».

Ακολουθήστε το tetragwno.gr στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης facebook, twitter και instragram για να ενημερώνεστε άμεσα για όλες τις πολιτιστικές ειδήσεις.