Πέθανε η εικαστικός και ιδρυτικό μέλος του Θεάτρου Θεμέλιο, Έντα Δημοπούλου

Πέθανε η εικαστικός και ιδρυτικό μέλος του Θεάτρου Θεμέλιο, Έντα Δημοπούλου. Η κηδεία της θα γίνει την Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου, ώρα 15:30, στο Κοιμητήριο Χαλανδρίου.

Η Έντα Δημοπούλου σπούδασε ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (Μόραλης), στο Ελεύθερο Σπουδαστήριο Καλών Τεχνών (Τέτσης) και στην  Εcole des Beaux Αrts (Souverbie).

Είχε κάνει την εικονογράφηση για το μυθιστόρημα του Αλ. Μοραβία «Το κορίτσι του Μπούμπε» για το περιοδικό Ταχυδρόμος  1964, έχει ακόμα κάνει τα σχέδια για τέσσερα βιβλία του Γιάννη Νεγρεπόντη «15 παραμύθια» (εκδ. ΚΕΔΡΟΣ 1977), «Ένας Μπόμπος πολύ αριστερός» (εκδ. ΑΣΤΕΡΙ 1980), «Το διπλανό δωμάτιο» (εκδ. ΘΕΜΕΛΙΟ 1982), «Οι κατσαρίδες ποτέ δεν πεθαίνουν» (εκδ. ΑΙΟΛΟΣ 1982).

Από το 1972 εργαζόταν σαν σκηνογράφος  στο θέατρο και από  το 2004 ήταν μόνιμη συνεργάτης  του Κώστα Κουτσομύτη («Τα παιδιά της Νιόβης», «Οι μάγισσες της Σμύρνης», «Τυφλόμυγα», «Ματωμένα χώματα» ).  Έχει πάρει τρία βραβεία για σκηνικά και κοστούμια.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το 1981 ίδρυσε μαζί με τον Νίκο Βασταρδή, τη Ζωζώ Ζάρπα και τον Γιάννη Νεγρεπόντη το «Θέατρο Θεμέλιο» με στόχο την παραγωγή θεατρικών παραστάσεων που θα βασίζονται στην έρευνα, την ποιότητα και το ήθος στη θεατρική διαδικασία. Το 1992 ιδρύθηκε η Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης Θεμέλιο στην οποία δίδαξε ιστορία σκηνογραφίας και ενδυματολογίας.

Ακολουθήστε το tetragwno.gr στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης facebook, twitter και instragram για να ενημερώνεστε άμεσα για όλες τις πολιτιστικές ειδήσεις.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ