Πέθανε η Ιταλίδα ηθοποιός Μόνικα Βίτι – Η σορός της θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα

Πέθανε, σε ηλικία 90 ετών, η βραβευμένη Ιταλίδα ηθοποιός, Μόνικα Βίτι.

Την θλιβερή είδηση έκανε γνωστή ο πρώην δήμαρχος της Ρώμης και κριτικός κινηματογράφου, Βάλτερ Βελτρόνι, χωρίς να αναφέρει τα αίτια του θανάτου της. Τα τελευταία 20 χρόνια είχε αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας καθώς έπασχε από Αλτσχάιμερ.

Ο υπουργός Πολιτισμού Ντάριο Φραντσεσκίνι για την απώλεια της ανέφερε, «Αντίο Μόνικα Βίτι, αντίο στην βασίλισσα το ιταλικού σινεμά. Η σημερινή είναι μία ημέρα μεγάλης θλίψης, μία μεγάλη καλλιτέχνις και μία μεγάλη Ιταλίδα χάθηκε».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι απέστειλε συλλυπητήριο μήνυμα στην οικογένεια της, «Ήταν μια ηθοποιός με μεγάλη ειρωνεία και εξαιρετικό ταλέντο. Κατέκτησε γενιές Ιταλών με την ομορφιά της, το πνεύμα της, την υποκριτική της ικανότητα. Συνέβαλε στην λάμψη του ιταλικού κινηματογράφου», έγραψε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η σορό της θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Η Μόνικα Βίτι γεννήθηκε στις 3 Νοεμβρίου του 1931 στη Ρώμη. Πρωταγωνίστησε σε ταινίες του Λουίς Μπουνιουέλ, του Ντίνο Ρίζι, του Μάριο Μονιτσέλι, όμως έγινε γνωστή κυρίως από τις ταινίες του Μικελάντζελο Αντονιόνι, του οποίου ήταν καλλιτεχνική μούσα και σύντροφος.

Είχε λάβει πολλά βραβεία, μεταξύ αυτών 9 βραβεία Νταβίντ ντι Ντονατέλο, 11 ιταλικές Χρυσές Σφαίρες, μία Αργυρή Άρκτο καλύτερης ηθοποιού και τον Τιμητικό Χρυσό Λέοντα για την προσφορά της στον κινηματογράφο. Πέθανε, την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακολουθήστε το tetragwno.gr στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης facebook, twitter και instragram για να ενημερώνεστε άμεσα για όλες τις πολιτιστικές ειδήσεις.