Πέθανε η βραβευμένη ποιήτρια Μαρία Λαϊνά

Απεβίωσε σε ηλικία 76 ετών. Τιμήθηκε με διακεκριμένα βραβεία, ανάμεσα σε αυτά το Κρατικό Βραβείο Ποίησης και το Βραβείο Καβάφη.

Την τελευταία της πνοή άφησε η ποιήτρια Μαρία Λαϊνά, που το 2022 έλαβε το Μεγάλο Βραβείο Γραμμάτων για τη συνολική προσφορά της στα Γράμματα.

Γεννημένη το 1947 στην Πάτρα, η Λαϊνά αφοσιώθηκε στη μετάφραση, τη δημοσιογραφία και τη διδασκαλία, συμβάλλοντας στην ανάδειξη της ελληνικής ποίησης στο εξωτερικό. Το έργο της, με εννιά ποιητικές συλλογές, πεζογραφήματα και θεατρικά, έγινε γνωστό για τo βάθος και την ευαισθησία του.

Τιμήθηκε με βραβεία, ανάμεσα σε αυτά το Κρατικό Βραβείο Ποίησης και το Βραβείο Καβάφη. Η θλίψη για την απώλεια της πολυπράγμονος δημιουργού αγγίζει τον πολιτισμό.

Σε συνέντευξη της στη lifo είχε πει: «Δυσκολεύομαι να μιλώ για τα έργα μου. Θα πω κάτι που θα φανεί ίσως περίεργο: δεν μπορώ να περιγράφω με λέξεις τις λέξεις μου. Θα πω, λοιπόν, μόνο δυο κουβέντες: Μιλά για τη μοναξιά και γι’ αυτό που μπορεί να βλέπουν κάποιοι άνθρωποι και να μην το βλέπουν κάποιοι άλλοι».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ακολουθήστε το tetragwno.gr στο Google News και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης facebook, twitter και instragram για να ενημερώνεστε άμεσα για όλες τις πολιτιστικές ειδήσεις.