Πέθανε ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος

Με σημαντική παρουσία στο θέατρο και στον κινηματογράφο, ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος αφήνει πίσω του μια πλούσια κληρονομιά.

Σήμερα, η ελληνική καλλιτεχνική σκηνή συγκλονίζεται με την απώλεια του αγαπημένου ηθοποιού και σκηνοθέτη Γιώργου Μιχαλακόπουλου, που άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 85 ετών.

Γεννημένος στην Αθήνα το 1938, ο Μιχαλακόπουλος είχε μια εκπληκτική πορεία, εκκινώντας την υποκριτική του από τη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης.

Στο θέατρο, αφηγήθηκε με αξεπέραστο τρόπο ιστορίες μεγάλων έργων όπως «Έγκλημα και Τιμωρία», «Ο θάνατος του εμποράκου» και «Κάθε Πέμπτη κύριε Γκριν,” ενώ απέσπασε το Α’ Βραβείο Ανδρικού Ρόλου Καρόλου Κουν και το βραβείο «Αιμίλιος Βεάκης».

Στον κινηματογράφο, χάρισε την παρουσία του σε ταινίες όπως «Ξύπνα Βασίλη» και «Η ωραία του κουρέα», αφήνοντας ανεξίτηλο αποτύπωμα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκτός από την καλλιτεχνική του δραστηριότητα, υπηρέτησε την πόλη ως Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων, αποδεικνύοντας ότι η τέχνη και η προσφορά στην κοινωνία συνυπάρχουν.

Ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος αφήνει πίσω του έναν πλούσιο πολιτιστικό θησαυρό, έναν κόσμο συναισθημάτων και ανθρώπινων σχέσεων που θα μας συντροφεύει για πάντα.

Ακολουθήστε το tetragwno.gr στο Google News και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης facebook, twitter και instragram για να ενημερώνεστε άμεσα για όλες τις πολιτιστικές ειδήσεις.