Προβλέπεται ανασχηματισμός για τη Μενδώνη;

Η Λίνα Μενδώνη που αποτέλεσε προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, θα παραμείνει στη θέση της ή ο ανασχηματισμός δεν προβλέπεται για την υπουργό Πολιτισμού;

Ποιες θα είναι οι τελικές αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά την τριαντάμηνη θητεία του; Πληροφορίες αναφέρουν πως ο ανασχηματισμός θα φέρει ολοκληρωτική ανανέωση και σαρωτικό “λίφτινγκ” σε νευραλγικές θέσεις υπουργείων αποτελώντας το νέο σχεδιασμό της πολιτικής ατζέντας, μετά τις διορθωτικές επεμβάσεις της τελευταίας διετίας.

Τα πύρινα μέτωπα έπληξαν την εικόνα του Πρωθυπουργού, καθώς έλαβε το μήνυμα της κοινωνίας. Πηγές αναφέρουν πως το νέο υπουργικό σχήμα θα ανακοινωθεί πριν από την καθιερωμένη ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης που θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Σεπτεμβρίου.

Στο πολιτιστικό τοπίο, η υπ. Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη φάνηκε αδύναμη των περιστάσεων, καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές που δυσαρέστησε το περιβάλλον του Πρωθυπουργού, παρ’ ότι ήταν προσωπική του επιλογή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να τη στηρίξει, μετά την υπόθεση Λιγνάδη, λαμβάνοντας όλο το πολιτικό κόστος. Το άνοιγμα της νέας ατζέντας αναφέρουν την Λίνα Μενδώνη να παραμένει εκτός, αλλά όλα αυτά μπορούν να σταθούν μόνο ως εικασίες.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ