Πύρρος Δήμας: «Πώς να ζήσει αυτό το παιδί με 250 ευρώ και το φαγητό που του καλύπτουμε;»

Ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας άρσης βαρών και πρώην πρόεδρος της, Πύρρος Δήμας επιβεβαίωσε τις δηλώσεις του Θοδωρή Ιακωβίδη, ο οποίος λύγισε μπροστά στην κάμερα με την απόφαση του να αποχωρήσει από την Εθνική Ομάδα [εδώ], μιλώντας αποκλειστικά στη δημοσιογράφο Μαρία Καούκη και στο SPORT24.

Απόσπασμα δήλωσης Ιακωβίδη

«Αυτή τη στιγμή δεν κλαίω επειδή φαινομενικά δεν πήγα καλά αλλά γιατί τελείωσε όλο αυτό. Δυστυχώς δεν μπορώ να αποδώσω στο 100% και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο για να κάνω προπόνηση, και να μπορώ να αποδίδω αυτά που αρμόζει να αποδίδω σε αυτή τη σημαία που φοράω. Συγγνώμη αν κάποιοι νομίζουν ότι το βάζω στα πόδια αλλά έχω κουραστεί πολύ και δεν αντέχω άλλο αυτή την κατάσταση. Είναι πολύ λυπητερό να ντρέπεσαι να πας στον φυσιοθεραπευτή γιατί δεν σου παίρνει λεφτά, επειδή ξέρει την κατάσταση σου. Είναι πολύ λυπητερό αυτό το πράγμα και εγώ δεν το αντέχω άλλο αυτό το πράγμα. Θέλω να σταματήσω, θέλω να ηρεμήσω και το μόνο που θέλω αυτή τη στιγμή είναι να γυρίσω στους δικούς μου, την οικογένεια μου, τους φίλους μου, να τους αγκαλιάσω και να τους πω ένα μεγάλο ευχαριστώ και ότι ήταν το κίνητρο μου για να συνεχίσω όλα αυτά τα χρόνια».

Απόσπασμα δήλωσης του Πύρρου Δήμα 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο Θοδωρής είναι εκπρόσωπος των αθλητών στο ΔΣ. Τελειώνει την καριέρα του όχι με τον τρόπο που θα ήθελε. Δεν φεύγει γεμάτος από την άρση βαρών. Τα ξέρει τα προβλήματα που έχουμε το παιδί. Είναι σοβαρό. Καταλαβαίνει και ξέρει τι συμβαίνει. Γνωρίζει ότι υπάρχει πρόβλημα οικονομικής ενίσχυσης στην ομοσπονδία. Πώς να ζήσει αυτό το παιδί με 250 ευρώ και το φαγητό που του καλύπτουμε; Πρέπει να δουλέψει παράλληλα. Στη δική μου εποχή αυτά τα είχαμε λυμένα. Ταυτόχρονα, η ομοσπονδία έχει κι άλλους αθλητές που πρέπει να στηρίξει. Πρέπει να τους στείλει και αυτούς σε αγώνες. Δεν υπάρχουν χρήματα για να γίνουν όλα όσα πρέπει».

Update

Σε αποκλειστική συνέντευξη του Θοδωρή Ιακωβίδη στο SPORT24, μετά την τελική κατάταξη του αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του Πύρρου Δήμα:

«Ισχύουν αυτά που σας είπε ο Πύρρος Δήμας. Μου βρήκε φυσικοθεραπευτή η ομοσπονδία και δεν εξυπηρετούσε να πάω. Αυτή τη στιγμή για να κάνω προπόνηση και να γυρίσω και να πάω και στη δουλειά μου κάνω περίπου 400 χιλιόμετρα την εβδομάδα. Είμαι γυμναστής, εργάζομαι σε γυμναστήριο. Τα οδοιπορικά μου είναι 250 ευρώ και αν τον τελευταίο χρόνο δεν είχα και την οικονομική ενίσχυση από τον Παναθηναϊκό, δεν θα μπορούσα να τα καταφέρω. Εμείς βλέπουμε το Τόκιο. Βλέπουμε την κορυφή του παγόβουνου. Αυτά συμβαίνουν χρόνια. Έγιναν το 2019, το 2018, το 2017, το 2016, το 2015. Αυτή η κατάσταση δεν είναι φετινή. Η ομοσπονδία τι να πρωτοκάνει με 300.000 το χρόνο; Το παράπονό μου δεν είναι προς την ομοσπονδία. Όταν τα μισά χρήματα από την επιχορήγηση η ομοσπονδία πρέπει να τα δώσει στους υπαλλήλους, έχει τα λειτουργικά της έξοδα, πρέπει να κάνει και πανελλήνια πρωταθλήματα. Τι να κάνει; Έχει τόσα έξοδα. Και αυτή η ομοσπονδία ό,τι μπορεί κάνει».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ