ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός

Έπειτα από την χθεσινή παραίτηση του καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, που έγινε δεκτή από την υπουργό Λίνα Μενδώνη, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε, σήμερα, ανακοίνωση και θέτει ερωτήματα για την σιωπή που κρατά το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και για τους λόγους τους οποίους και δεν διευκρινίζεται η παραίτηση.

Χθες, ο Δημήτρης Λιγνάδης στην επιστολή του ανέφερε: «Αντιπαρερχόμενος τις ερμηνείες που θα γεννήσει η κίνηση μου αυτή, οφείλω να βάλω το καλό του Εθνικού Θεάτρου πάνω απ’ όλα, και να προστατέψω τον θεσμό από μια ατέρμονη επικοινωνιακή και πολιτική διελκυστίνδα. Αφού οι επιθέσεις, έστω κι έτσι, είναι προσωπικές επιλέγω να σταθώ κι εγώ όρθιος απέναντι τους ως πρόσωπο κι όχι να κρυφτώ στην κουίντα του Εθνικού Θεάτρου. Επιπλέον, η παραίτηση μου αυτή, μου επιτρέπει να προχωρήσω χωρίς να δεσμεύω ή να δεσμεύομαι πλέον θεσμικά και να ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμα μου έναντι όσων επέλεξαν να με στοχοποιήσουν, εξυπηρετώντας την οποιαδήποτε σκοπιμότητα».

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ 

«Την περασμένη εβδομάδα η κα Μενδώνη έσπευσε να διαψεύσει ως αναξιόπιστο δημοσιογραφικό ρεπορτάζ που εμφάνιζε τον πρώην επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου να τελεί υπό παραίτηση.
Χθες όμως ο ίδιος παραιτήθηκε, χωρίς να εξηγεί το γιατί.
Η κυρία Μενδώνη αυτή τη φορά επέλεξε τη σιωπή. Οφείλει όμως να δώσει εξηγήσεις.
Ποιος ο λόγος παραίτησης του εκλεκτού του ίδιου του κ. Μητσοτάκη από τη θέση του Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου;
Ποιος ο λόγος που την προηγούμενη εβδομάδα η ίδια έκανε διαψεύσεις;
Η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός. Όταν δε συνδέεται και απόπειρα συγκάλυψης, όπως αυτή της προηγούμενης εβδομάδας, είναι συνενοχή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίνα Μενδώνη: Δεν υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες για τον Δημήτρη Λιγνάδη

Η υπουργός σε συνέντευξη της σήμερα στο Thema Radio και στον δημοσιογράφο Γιάννη Αντύπα ανέφερε πως δεν υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες στο πρόσωπο του κι ότι καθένας έχει την ελευθερία να υπερασπιστεί τον εαυτό του, όπως εκείνος κρίνει, είτε αφορά σε φήμες, είτε αφορά σε καταγγελίες.