Θετικοί στον κορωνοϊό 30 Ρώσοι χορευτές

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν 30 χορευτές του θεάτρου Μαριίνσκι της Αγίας Πετρούπολης.

Η διεύθυνση του θεάτρου αμέσως ειδοποίησε τις υγειονομικές αρχές για να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι και στα υπόλοιπα μέλη του μπαλέτου. Όπως, ήταν αναμενόμενο αποφασίσθηκε η αναβολή των προγραμματισμένων παραστάσεων μέχρι νεοτέρας.

Η Ιρίνα Τσιντζέρια, τοπική υπεύθυνη της υγειονομικής αρχής Rospotrebnadzor αποκάλυψε σε συνέντευξη τύπου πως τρεις άνθρωποι νοσηλεύονται, ενώ  οι υπόλοιποι ακολουθούν αγωγή στα σπίτια τους. Παράλληλα, κρίθηκε απαραίτητο να παραμείνουν σε κατ΄ οίκον περιορισμό άλλοι 300 χορευτές και ηθοποιοί, ως προληπτικό μέτρο, μέχρι να εξακριβωθεί αν και οι ίδιοι έχουν νοσήσει.

Κλιμάκια, όπου διενεργούν τεστ και σε άλλους εργαζομενους του θεάτρου έχουν προσέλθει στο χώρο, ενώ αναστατωμένοι είναι και οι θεατές που παρακολούθησαν τον τελευταίο καιρό παραστάσεις στον θέατρο Μαριίνσκι.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε ανακοίνωση οι εκπρόσωποι τύπου της κυβέρνησης  αναφέρουν ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 4.892 νέα κρούσματα κορωνοϊού. Συνολικά τα κρούσματα έχουν φτάσει τα 927.745, ενώ οι θάνατοι από την αρχή της πανδημίας ανέρχονται στους 15.740 κατατάσσοντας την Ρωσία 4η κατά σειρά χώρα ως προς τον αριθμό τον κρουσμάτων σε όλο τον κόσμο.