Το Εθνικό Θέατρο γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Θεατρου

Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την περασμένη Κυριακή 27 Μαρτίου τα θεατρικά δρώμενα του Εθνικού Θεάτρου στο κέντρο της πόλης, στην πλατεία Συντάγματος, στην οδό Πανεπιστημίου, αλλά και  την εντυπωσιακή φωταγώγηση του ιστορικού κτηρίου Τσίλλερ, του εμβληματικού κτηρίου της πρώτης Κρατικής Σκηνής της χώρας.

Στα δρώμενα που πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη του Athens Culture Net του Δήμου Αθηναίων παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο  Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Γιάννης Μόσχος.

Με όχημά του την εκρηκτική δύναμη και την αμεσότητα της ραπ, ο θίασος της παράστασης Ο Μπίντερμαν και οι Εμπρηστές του Μαξ Φρις που παρουσιάζεται στην Εφηβική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, βγήκε στο δρόμο και συνάντησε το κοινό της πόλης, τραγούδησε για την κοινωνία του σήμερα και τα δεινά της, αλλά και για το όραμα ενός καλύτερου κόσμου.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η παράσταση σχολιάζει την αμείλικτη επικαιρότητα, τη βαναυσότητα του πολέμου, αλλά και όλες τις μικρές ή μεγάλες «φωτιές» που μοιάζουν να περικυκλώνουν τον κόσμο μας: από την κλιματική αλλαγή μέχρι την ανθρώπινη αποξένωση, τα πυρηνικά όπλα και την κοινωνική πόλωση.

Το δρώμενο ξεκίνησε στην πλατεία Συντάγματος, ενώ, στη συνέχεια, μεταφέρθηκε στην οδό Πανεπιστημίου, έξω από το θέατρο REX. Και, καθώς με τη δύση του ηλίου ο θίασος εισχώρησε στο θέατρο για την προγραμματισμένη παράσταση, λίγο παρακάτω, στην Ομόνοια, το ιστορικό κτήριο Τσίλλερ φωταγωγήθηκε και το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου αντήχησε σχεδόν ταυτόχρονα από όλες τις σκηνές.

Με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων, το Εθνικό Θέατρο πραγματοποίησε μια ηχηρή καλλιτεχνική παρέμβαση στο κέντρο της πόλης, τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου. Αυτήν τη μέρα, που όλα τα βλέμματα στρέφονται πάνω στο θέατρο, εκείνο ζητάει απ’ όλους μας να στρέψουμε ενωμένοι/-ες το βλέμμα μας στον πραγματικό κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιμέλεια: Σοφία Βγενοπούλου
Συνεργάτιδα δραματουργός: Ειρήνη Μουντράκη
Στίχοι: Τζούλια Διαμαντοπούλου
Μουσική: Άγγελος Τριανταφύλλου
Τεχνικοί ήχου: Θανάσης Λασκαρίδης, Γιάννης Μπέμπελης
Υπεύθυνος παραγωγής: Θωμάς Χαρέλας

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι ηθοποιοί: Ασημίνα Αναστασοπούλου, Παναγιώτης Εξαρχέας, Βασίλης Καλφάκης, Μελίνα Κοτσέλου, Αλκιβιάδης Μαγγόνας, Γιώργος Πατεράκης, Κατερίνα Πατσιάνη, Γιώργος Σκαρλάτος, Βασίλης Τρυφουλτσάνης, Αμαλία Τσεκούρα, Αλέξανδρος Τωμαδάκης & Εύα Φρακτοπούλου

Ακολουθήστε το tetragwno.gr στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης facebook, twitter και instragram για να ενημερώνεστε άμεσα για όλες τις πολιτιστικές ειδήσεις.