Το ΚΘΒΕ αποχαιρετά την Ειρήνη Παπά

Το Κρατικό Θέατρο εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για το θάνατο της Ειρήνης Παπά που μέσα από το ταλέντο και τη θεατρική της πράξη αποτέλεσε πρέσβειρα του ελληνικού πολιτισμού. Οι άνθρωποι του ΚΘΒΕ αποχαιρετούν την σπουδαία ηθοποιό που κατέκτησε τον κόσμο του θεάτρου και του κινηματογράφου έχοντας τεράστια απήχηση σε όλο τον κόσμο.

Το όνομά της, σύμβολο της ελληνικής ομορφιάς. Έγινε διεθνώς γνωστή για το ταλέντο και το πνεύμα της και πρωταγωνίστησε σε εμβληματικές ταινίες. Ερμήνευσε σημαντικούς γυναικείους ρόλους και ταυτίστηκε με τη δύναμη τής αρχαίας τραγωδίας.

Η απώλεια της Ειρήνης Παπά είναι τεράστια όχι μόνο για το χώρο του θεάτρου αλλά και για τον ελληνικό πολιτισμό. Το όνομά της συμβόλιζε παγκοσμίως τις ελληνικές τέχνες. Η «Καρυάτιδα» σύστησε το ελληνικό πνεύμα στο Χόλυγουντ και όχι μόνο, καθώς η έντονη προσωπικότητά της «κέρδισε» εκτός από το ελληνικό και το διεθνές κοινό όπως και τους ξένους παραγωγούς.

Ακολουθήστε το tetragwno.gr στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης facebook, twitter και instragram για να ενημερώνεστε άμεσα για όλες τις πολιτιστικές ειδήσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ