Tokyo 2020: Στον τελικό ο Καραλής – Αποκλεισμός για τον Φιλιππίδη

Κατάφερε να πάρει την πρόκριση ο Εμμανουήλ Καραλής στην παρθενική του εμφάνιση κατά τη δεύτερη ημέρα των αγώνων στίβου στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, στα προκριματικά του επί κοντώ ανδρών.

Ο Καραλής συμμετέχοντας στο πρώτο γκρουπ ξεπέρασε τον πήχη στα 5,75μ. δίνοντας του μια θέση στον τελικό για να διεκδικήσει ένα μετάλλιο. Στην πρώτη αγωνιστική φάση υπερέβη τα 5,30μ. και τα 5,50μ. και στη δεύτερη τα 5,65μ. και τα 5,75μ. Ο τελικός αγώνας θα διεξαχθεί την Τρίτη 3 Αυγούστου (13.20).

Αποκλεισμός για τον Φιλιππίδη

Στην τρίτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Έλληνας πρωταθλητής, Κώστας Φιλιππιδης, δεν προκρίθηκε στον τελικό. Ενώ, στην πρώτη του προσπάθεια πέρασε τα 5,30μ. και στη δεύτερη τα 5,50μ. στο τρίτο άλμα (5,65μ.) δεν έκανε την ανατροπή, οπότε και αποκλείστηκε καταλαμβάνοντας την 22η θέση στο σύνολο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά τον αποκλεισμό τους δήλωσε: «Κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια, τα πράγματα δεν πήγαν έτσι όπως θέλαμε. Η προετοιμία πήγε ανάποδα, αλλά το σημαντικό ήταν πως ήμασταν εδώ. Αφήνω αυτό το μετάλλιο για άλλους. Για μένα, έρχεται ένα άλλο μετάλλιο, το καλύτερο, καθώς περιμένω να γεννήσει η γυναίκα μου και αυτό είναι το σημαντικό».