Τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις στις Σπέτσες | Συμβούλιο Ελληνίδων Αμερικανών Γυναικών (HAWC)

Το Συμβούλιο Ελληνίδων Αμερικανών Γυναικών (HAWC) με υπερηφάνεια διοργανώνει εορταστική εκδήλωση για την επέτειο των διακοσίων χρόνων από την Ελληνική Ανεξαρτησία και τιμά τη μνήμη των Ελληνίδων Ηρωίδων στο νησί των Σπετσών στις 26-28 Ιουνίου 2021.

Τιμούνται οι γυναίκες αυτές, που ενώθηκαν με τους συναγωνιστές τους στη μάχη για την ελευθερία της Ελλάδας, όπως η Μπουμπουλίνα, η Μαντώ Μαυρογένους και η Δέσποινα Αχλαδιώτη, η ηρωίδα που ποτέ δεν απέτυχε να υψώσει την ελληνική σημαία στα 55 χρόνια που είναι γνωστή ως “Κυρά της Ρω” και μας διδάσκει ένα σημαντικό μάθημα σήμερα που τόσα από τα νησιά μας βρίσκονται σε κίνδυνο και την σύγχρονη ηρωίδα Στέλλα Κοκόλη, η οποία με τον ακτιβισμό της για τα ελληνικά ιδεώδη ενώνει του Έλληνες παγκοσμίως.

Αυτή η διοργάνωση καλεί τις γυναίκες από την Αμερική, την Ευρώπη και την Ελλάδα να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να γίνουν οι Ελληνίδες ηρωίδες του αύριο.

Ο οργανισμός είναι στην τιμητική θέση να οργανώσει εορτασμό τριών ημερών (26-28 Ιουνίου 2021) στη μνήμη των Ελληνίδων Ηρώων , ώστε να απολαύσουμε την ομορφιά του ιστορικού νησιού των Σπετσών και να αναδείξουμε την σημαντικότητα των Γυναικών τη διάρκεια του πολέμου της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

Μετά από δύο αιώνες είμαστε έτοιμοι να γιορτάσουμε και να τιμήσουμε αυτούς που έδωσαν τα πάντα για την Ελληνική Ανεξαρτησία. Η Ελλάδα είναι ένας μαγευτικός ταξιδιωτικός προορισμός με απεριόριστες ηλιόλουστες ημέρες και θερμούς ανθρώπους. Φαντασμαγορικά αξιοθέατα και εκατοντάδες θησαυρούς για να ανακαλύψouv από την Ιστορία, που σηματοδότησε τους όρους του σημερινού πολιτισμού, μέχρι την γαστρονομία και τις μοναδικές παραδόσεις.

Για να γίνετε μέλη του Συμβουλίου Ελληνίδων Αμερικανών Γυναικών ή για οποιαδήποτε πληροφορία επισκεφτείτε τον σύνδεσμο www.hawcnet.org.
Υπερήφανα οι συμμετέχοντες της διοργάνωσης αναφέρουν: «Είναι μεγάλη τιμή και προνόμιο για εμάς τις Ελληνιδες-Αμερικανές γυναίκες, να επιστρέφουμε στην πατρίδα των προγόνων μας για να εορτάσουμε τα 200 χρόνια της Ελληνικής Ανεξαρτησίας».

  • Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης ΕΔΩ!