Υπουργείο Πολιτισμού: Τελετή παράδοσης–παραλαβής – Μενδώνη: «Αυτή η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση δουλειάς και μεταρρυθμίσεων»

«Πρόκειται για μία σαφή και μελετημένη κίνηση του πρωθυπουργού, η οποία δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες», είπε ο απερχόμενος υπηρεσιακός υπ. Πολιτισμού Γιώργος Κουμεντάκης για την επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη να αναλάβει για δεύτερη συνεχόμενη θητεία την ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού η Λίνα Μενδώνη.

Πίσω από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι η τελετή παράδοσης- παραλαβής του χαρτοφυλακίου. Ο Γιώργος Κουμεντάκης, εμφανώς συγκινημένος, παρέδωσε τον «μπλε φάκελο» και τα «κλειδιά» στη Λίνα Μενδώνη, που αποτελεί τον βασικό κορμό στην ολότητα της πολιτιστικής ατζέντας στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη, μαζί με τον υφ. για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού Χρίστο Δήμα, ο οποίος μετακινήθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

«Η τετραετής θητεία σας κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη. Καθώς έζησα από κοντά τα μεγάλα επιτεύγματα της θητείας σας, αλλά και τις επιθέσεις που δεχτήκατε. Αισθάνομαι σήμερα ότι είναι μέρα μεγάλη χαράς και δικαίωσης για την αφοσίωση σας, την ακούραστη προσπάθεια και εργατικότητα σας», είπε ο Γιώργος Κουμεντάκης για την υπουργό Πολιτισμού παραδίδοντας συγκινημένος τη θέση του υπουργείου.

«Ο πολιτισμός είναι ενιαίος», είπε η Λίνα Μενδώνη κατά την αρχή της ομιλίας της, αναφερόμενη στην πολιτιστική κληρονομιά και τον σύγχρονο πολιτισμό, προσθέτοντας ότι τα θέματα διοίκησης και οι πολιτικές «πρέπει να εκσυγχρονιστούν και να προχωρήσουν σε ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις» με τη βοήθεια του νέου υφυπουργού.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
@lazarosanton1adhs

Τελετή παράδοσης-παραλαβής του χαρτοφυλακίου στο Υπουργείο Πολιτισμού

♬ πρωτότυπος ήχος – lazarosanton1adhs – lazarosanton1adhs

«Αυτή η κυβέρνηση είναι κυβέρνηση δουλειάς και μεταρρυθμίσεων. Υπάρχουν πολλές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στον πολιτισμό και υπάρχουν μεταρρυθμίσεις οι οποίες έγιναν και δεν έχουν εφαρμοστεί απολύτως. Είναι προφανές ότι όλα αυτά πρέπει να γίνουν με γρήγορους ρυθμούς», ανέφερε η υπ. Πολιτισμού, καταλήγοντας πως «Ο σκοπός της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει την αναπτυξιακή προοπτική της Ελλάδος και να καταστήσει το κράτος φιλικό προς τον πολίτη».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο υφ. Πολιτισμού Χρίστος Δήμας, όταν πήρε τον λόγο, αναφέρθηκε στην εμπειρία και την ικανότητα της υπουργού και στη βεβαιότητα του ότι θα υπάρξει άριστη συνεργασία, ενώ συμπλήρωσε «μπαίνω σε μια ομάδα που λειτουργεί αντικειμενικά με πολλή μεγάλη επιτυχία».

Στη συνέχεια, με χιούμορ, πρόσθεσε «κυρία υπουργέ τη λέξη ανάπτυξη την είπατε περισσότερες φορές κι από ό,τι τη λέγαμε στο Υπουργείο Ανάπτυξης». Κι αυτός ακριβώς είναι ο στόχος του Χρίστου Δήμα, η αναπτυξιακή προοπτική στο Υπουργείο, όπως και το αμέσως επόμενο διάστημα να επισκεφτεί το σύνολο των φορέων.

Παρόντες στην τελετή ήταν, ο γ.γ Πολιτισμού Γιώργος Διδασκάλου και η γ.γ. σύγχρονου Πολιτισμού Ελένη Δουνδουλάκη.

Ακολουθήστε το tetragwno.gr στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης facebook, twitter και instragram για να ενημερώνεστε άμεσα για όλες τις πολιτιστικές ειδήσεις.