«Πλαστογραφία της αιγυπτιακής ιστορίας», απαντά η Αίγυπτος για την Κλεοπάτρα του Netflix

https://www.viva.gr/tickets/theater/despoinis-tzoulia-tou-august-strindberg/

Σκληρή η απάντηση της Αιγύπτου για τα εξωτερικά χαρακτηριστικά της βασίλισσας Κλεοπάτρας, όπως παρουσιάζεται στο ντοκιμαντέρ του Netflix, κάνοντας λόγο ότι ήταν ανοιχτόχρωμη με ελληνικά χαρακτηριστικά.

«Η εμφάνιση της ηρωίδας σε αυτό το σώμα είναι πλαστογραφία της αιγυπτιακής ιστορίας και μια κατάφωρη ιστορική παρανόηση, ειδικά όταν η ταινία κατατάσσεται ως ντοκιμαντέρ και όχι δραματικό έργο», απαντά ο Γενικός Γραμματέας του Ανωτάτου Συμβουλίου Αρχαιολογίας επιβεβαιώνοντας ότι η βασίλισσα Κλεοπάτρα ήταν ανοιχτόχρωμη με ελληνικά χαρακτηριστικά.

Η διευθύντρια παραγωγής Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ  παρουσιάζει μια νέα σειρά ντοκιμαντέρ που εξερευνά τη ζωή που είχαν επιφανείς και εμβληματικές βασίλισσες της Αφρικής.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτή η σεζόν ασχολείται με τη βασίλισσα Κλεοπάτρα, την πιο διάσημη, ισχυρή και παρεξηγημένη γυναίκα στον κόσμο, μια θαρραλέα βασίλισσα, της οποίας η ομορφιά και οι έρωτες τελικά επισκίασαν το αληθινό της προσόν: το μυαλό της.

«Οι αρχαιολόγοι και οι ανθρωπολόγοι θα έπρεπε να αναφέρονται, όταν κάνουν τέτοιου είδους ντοκιμαντέρ και ιστορικές ταινίες που θα παραμείνουν μάρτυρες για τους πολιτισμούς και την ιστορία των εθνών, σημειώνοντας ότι υπάρχουν πολλά τεχνουργήματα της βασίλισσας Κλεοπάτρας και απεικόνιση σε νομίσματα που επιβεβαιώνουν το πραγματικό της σχήμα και τα χαρακτηριστικά, που όλες δείχνουν τα ελληνικά χαρακτηριστικά της βασίλισσας Κλεοπάτρας, από άποψη ανοιχτού δέρματος, τραβηγμένης μύτης και αφράτα χείλη», συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Ο Δρ Nasser Makawi, επικεφαλής του Αιγυπτιακού τμήματος Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου του Καΐρου, αναφέρει ότι «η εμφάνιση της βασίλισσας Κλεοπάτρας σε αυτή την ταινία και με αυτό το σώμα ανταγωνίζεται τα πιο απλά ιστορικά γεγονότα και τα γραπτά ιστορικών, όπως ο Πλούταρχος και ο Διοκάσιος, οι οποίοι κατέγραψαν τα γεγονότα της ρωμαϊκής ιστορίας στην Αίγυπτο στην βασιλεία της βασίλισσας Κλεοπάτρας, που επιβεβαιώνεται ότι ήταν ανοιχτόχρωμη με καθαρή Μακεδονική καταγωγή».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η βασίλισσα Κλεοπάτρα Ζ’ κατάγεται από μια αρχαία μακεδονική δυναστεία που κυβερνούσε την Αίγυπτο για σχεδόν 300 χρόνια και ιδρύθηκε από τον βασιλιά Πτολεμαίο Α’, Μακεδόνα ηγέτη του στρατού του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην οποία ήρθε το κράτος της Αιγύπτου μετά τον θάνατο του Αλεξάνδρου».

Το ντοκιμαντέρ θα κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα στις 10 Μαΐου και ολοκληρώνεται σε τέσσερα επεισόδια.

Ακολουθήστε το tetragwno.gr στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης facebook, twitter και instragram για να ενημερώνεστε άμεσα για όλες τις πολιτιστικές ειδήσεις.

https://filmwork.gr/