Η Ευδοξία Ανδρουλιδάκη στο Ερωτηματολόγιο του Προυστ

Δημιουργική χρονιά για την ηθοποιό Ευδοξία Ανδρουλιδάκη. Εντατικές πρόβες για την «Κερένια κούκλα» του Κωνσταντίνου Χρηστομάνου σε σκηνοθεσία Βασίλη Βηλαρά που θα παρουσιαστεί στο Βios και παράλληλα στο ευρηματικό ανέβασμα του Δημήτρη Καραντζά «Τρεις αδελφές» που παίζεται με μεγάλη αποδοχή στο Θέατρο Βεάκη.

Κάπου εκεί ανάμεσα σε πρόβες και παραστάσεις η ηθοποιός και χορεύτρια απάντησε στο ψυχογράφημα ερωτήσεων, γνωστό και ως ερωτηματολόγιο του Προυστ.

Πότε και πού υπήρξατε ευτυχισμένη; Στο φαράγγι της Σαμαριάς, στο Παρίσι, σε κάποια παραλία κοντά στον Ωροπό κάνουμε ένα τελευταίο μπάνιο 28 Οκτωβρίου. Κι έπειτα στις 16 Φεβρουαρίου, στο μαιευτήριο Αλεξάνδρα, φέρνουν την Ολίβια στο δωμάτιο. 

Αν μπορούσατε να αλλάξετε ένα πράγμα στον εαυτό σας, ποιο θα ήταν αυτό; «Πως θα ήταν αν άρχιζε κανείς τη ζωή του από την αρχή, όμως εντελώς συνειδητά; Αν η μια ζωή που έζησε ήταν κάτι σαν προσχέδιο και η δεύτερη το τελικό κείμενο; Πιστεύω πως ο καθένας από εμάς θα προσπαθούσε να μην επαναλάβει τον εαυτό του». (Τσέχωφ)

Για ποιο πράγμα μετανιώνετε; Aν πήγαινα τώρα πανεπιστήμιο, δεν θα επέλεγα την ΑΣΟΕΕ. Μάλλον τη Φιλοσοφική, αλλά μπορεί και να το μετάνιωνα.

Ποιοι είναι οι ήρωές σας στην πραγματική ζωή; Υποθέτω πως οι δικηγόροι Θανάσης Καμπαγιάννης, Κώστας Παπαδάκης, Κώστας Σκαρμέας και η ομάδα τους, που δουλεύουν πέντε ολόκληρα χρόνια, αφιλοκερδώς, για να αποδείξουν στο ελληνικό δικαστήριο ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση, αποτελούν κάποιο είδος ήρωα. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιο χαρακτηριστικό αποδοκιμάζετε περισσότερο στους άλλους; Δεν εκτιμώ τη φιλοδοξία. Ωστόσο αυτό που δεν αντέχω είναι οι κακοί τρόποι, η αγένεια.

Πού θα θέλατε να ζείτε; Στην πλατεία Βικτωρίας.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας ταξίδι; Ένα Πάσχα στην Πράγα, μας φιλοξενεί ο θείος μου ο Μάνος και σουβλίζουμε αρνί στον κήπο του. Πήγαμε οδικώς με τους γονείς μου, την αδερφή μου και την γιαγιά μου. Σαν όνειρο είναι μέσα μου. Μπορεί και να μην έγινε έτσι.

Με ποια ιστορική προσωπικότητα ταυτίζεστε περισσότερο; Με την Φλέρυ Νταντωνάκη.

Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας συνθέτες; Λένα Πλάτωνος, Kate Bush, Nick Cave. Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Bowie.

Ποιο θεωρείτε ότι είναι το μεγαλύτερο κατόρθωμά σας; Οδηγώ πολύ καλά.

Τι εκτιμάτε περισσότερο στους φίλους σας; Την τρυφερότητα, την ενσυναίσθηση.

Το βιβλίο που σας σημάδεψε; «Τα κύματα» της Βιρτζίνια Γουλφ.

Η ταινία που σας σημάδεψε; Η κοιλιά του αρχιτέκτονα. 

Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας ζωγράφοι; Νίκος Χουλιαράς, Μυρτώ Δεληβοριά, Pierre Bonnard.

Σε ποια περίπτωση επιλέγετε να πείτε ψέματα; Λέω πολλά ψέμματα σε εκείνους και εκείνες που δεν συμπαθώ!

Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σας συγγραφείς; Αλίς Μονρό, Ζυράννα Ζατέλη, Μπαλζάκ, Ίψεν, Τσέχωφ, Βιρτζίνια Γουλφ.

Πώς θα επιθυμούσατε να πεθάνετε; Χωρίς ταλαιπωρία.

Ποια πιστεύετε ότι είναι η χειρότερη μορφή δυστυχίας; Να καίγεται η γη της Αυστραλίας, τα καγκουρό και τα κοάλα. Να πνίγονται άνθρωποι στις θάλασσες. Τι χειρότερο από όσα ήδη ζούμε;

Εάν συνέβαινε να συναντήσετε τον Θεό, τι θα θέλατε να σας πει; Πού είμαστε. 

Σε ποια πνευματική κατάσταση βρίσκεστε αυτόν τον καιρό; Χάνω την πίστη μου.

Info: Κερένια κούκλα» από 10/2 και κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Βios και «Τρεις αδελφές» κάθε Τετάρτη με Κυριακή στο Θέατρο Βεάκη.